Karnise za zavese so prekrasen okras v vsakem domu, ki da kaj na sebe in želijo gospodarji res lep ter šik izgled stanovanja, pisarne ali drugih prostorov. Lepa karnisa pa je lahko tudi ne samo okras ampak zraven še zadeva, ki drži zaščitno zaveso, da ne bo sonce sijalo v prostore ali pa ščiti pred pogledi tujih oči. Karnise za zavese so zelo različne, od tega, da so različnih materialov, različnih oblik, za različne namene, za različne zavese in obroče za zavese.

karnise za zavese

Karnise za zavese pa ni v redu da so kar neke, ampak jih izberemo tako, da ustrezajo vsem kriterijem ki jih potrebujejo izpolniti. Najprej moramo vedeti, za kaj jih bomo rabili. Če bodo nosile težke zavese, potem morajo biti močne. Če bodo nosile več slojev zaves hkrati, morajo biti take, ki to omogočajo, saj enojne ne bodo opravljale svoje funkcije.

Nato izberemo take karnise, da bodo lahko nosile zavese. Če so zavese lahke in kratke, potem ni treba da so posebej močne ali pritrjene z več vijaki na strop ali steno. Če pa so težke zavese, moramo ozbrati lesene ali kovinske, ki imajo večjo debelino in nosilnost. Izberemo tudi take karnise za zavese, ki imajo ali tirnice za gumbe ali pa so na primer samo palice z obročki, na katere obesimo zavese, nekatere pa imajo krokodilčke, kis e zataknejo na zavese.

Kakor koli že, nazadnje moramo gledati tudi na to, da bodo karnise za zavese lepo izgledale v naših prostorih, zato je potrebno izbrati barvo glede na stene ali barve zaves. Včasih hočemo poudariti karnise, potem izberemo žive barve, včasih želimo, da izgledajo nevsiljivo, potem izberemo svetle ali take, ki se ne vidijo. Včasih pa želimo, da so naravne, takrat bomo izbrali lesene ali pa take, ki imitirajo izgled lesa in se od daleč ne vidi, da os na primer kovinske.

Previous post Obloženi kruhki za vse priložnosti
Next post Biološka lamelna pergola za svež zrak vse leto