Plastika Trček je specializirano družinsko podjetje, ki se ukvarja s predelavo različnih termoplastov, elastomerov in silikonske gume. Ponudbo si oglejte na: www.3dtrcek.si/sl/. Njihove storitve vključujejo izdelavo različnih profilov in cevi iz širokega spektra materialov, kot so PVC, PP, PE, PS, PA, EVA, PMMA, PU, ABS, TPE in silikonske gume. Poleg proizvodnje vam nudijo celovito rešitev, ki sega od izdelave orodja do končnega izdelka, vključno s strokovnim svetovanjem pri izbiri materialov.

Stalno izboljševanje in kvaliteta proizvodnje

V Plastiki Trček verjamejo v hitro, transparentno in kakovostno poslovanje. Njihovo poslanstvo temelji na izpolnjevanju zahtev kupcev in mednarodnih standardov, kar dosežejo s stalnim posodabljanjem njihove strojne in tehnološke opreme ter z vlaganjem v razvoj znanja in usposobljenosti zaposlenih. Zagotavljajo kvaliteto proizvodov in storitev, ki je skladna z najnovejšimi dognanji industrije. V Plastiki Trček se ločijo od konkurence po osebnem pristopu do strank, visoki kakovosti njihovih izdelkov, hitri realizaciji naročil ter kratkih dobavnih rokih. Podjetje je pripravljeno tudi nuditi strokovno svetovanje, ki je prilagojeno vašim specifičnim potrebam in zahtevam.

3dtrcek

Vrhunska kvaliteta materialov

Kvaliteta materialov, ki jih uporabljajo pri proizvodnji, je vedno na najvišjem nivoju. Sodelujejo le s preverjenimi dobavitelji, da zagotovijo, da so naši izdelki narejeni iz najboljših možnih virov. Pri tem stremimo k uporabi materialov, ki izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti in trajnosti na trgu. V ponudbi imajo SILK, ESD HIPS, PLA, PLA Mat, HTPRO-PLA, PET G, ABS, ABS Plus, ASA, ASA Plus, TPU FLEX, MIX, Nylon, PAHT CF, PC, PVA in PET-G Mat filamente.

Kako delujejo 3D tiskalniki?

3D tiskalniki so naprave, namenjene izdelavi tridimenzionalnih predmetov po natančnih načrtih, ki jih ustvarimo v specializiranih računalniških programih. Proces tiskanja temelji na postopnem nalaganju več plasti materiala, bodisi filamenta ali smole, eno na drugo. Vsaka plast se strdi takoj po nalaganju, s čimer oblikuje želeno tridimenzionalno obliko. Na trgu je na voljo široka paleta materialov za 3D tiskanje, vključno z različnimi filamenti in smolami. Ti materiali omogočajo izdelavo predmetov z raznolikimi lastnostmi kot so barva, hitrost strjevanja, prožnost ali trdota. Filamenti in smole so na voljo v različnih barvah ter z različnimi mehanskimi in kemičnimi lastnostmi, kar omogoča ustvarjanje predmetov prilagojenih specifičnim potrebam in zahtevam uporabnika.

Proces 3D tiskanja

Pri 3D tiskanju se material postopoma nanese in strdi po plasteh, dokler se ne oblikuje končnega predmeta. Ta metoda omogoča izdelavo kompleksnih geometrij in prilagodljivost pri uporabi različnih materialov za različne aplikacije. FDM (Fused Deposition Modeling) ali FFF (Fused Filament Fabrication) sta tehniki 3D tiskanja, pri katerih se termoplastični filament segreje v tiskalni glavi in nato plast po plast natisne na tiskalno ploščad. Ta postopek omogoča gradnjo tridimenzionalnih modelov izbranih oblik.

Filament je osnovni material, uporabljen pri FDM tiskanju, ki se nahaja na tuljavi in se dovaja v tiskalnik. Obstaja široka paleta filamentov, vsak s svojimi edinstvenimi mehanskimi in kemičnimi lastnostmi. Filamenti so na voljo tudi v različnih premerih in številnih barvah, kar omogoča prilagoditev glede na specifične potrebe uporabnika. Danes so na voljo številni specializirani filamenti, ki vsebujejo lesne vlaknine, kovinske delce, ogljikove nanotube ali celo kamnino. Ti materiali omogočajo tiskanje edinstvenih modelov z izboljšanimi estetskimi ali funkcionalnimi lastnostmi, primernimi za specifične uporabe. Pri nakupu 3D tiskalnika je ključno razumeti, katere materiale lahko tiskalnik obdeluje in kakšen premer filamenta zahteva. To vam omogoča izbiro tiskalnika, ki najbolje ustreza vašim potrebam glede na želeni končni izdelek in njegove lastnosti.

Mešalnik za lepilo Previous post Mešalnik za lepilo je nepogrešljivo orodje v številnih panogah
Izposoja avtomobila Next post Kdaj je izposoja avtomobila najbolj pametna odločitev?