Gotovo ste že bili povabljeni na krst kakšnega otroka, če pa ne, pa enkrat v življenju skoraj gotovo boste, morda boste celo v vlogi botra ali pa boste h krstu vodili svojega otroka. Darilo za krst je zelo pomembno, saj predstavlja vašo vez z otrokom – podarite nekaj trajnega, nekaj, po čemer se vas bo otrok spominjal skozi celo življenje. Odlično darilo za krst so različne zapestnice, verižice in uhani, skratka kos nakita, na katerega lahko vgravirate otrokovo ime in datum krsta – nakit je zares trajnostno darilo, saj je praktično neuničljiv, če pa se slučajno uniči, se ga da v veliki večini popraviti.

Kaj podariti ob krstu?

Ob poplavi najrazličnejših izdelkov na trgu, se je dostikrat zelo težko odločiti, kaj naj sploh podarite ljudem ob različnih priložnostih, pa naj gre za krst, obhajilo, birmo, rojstni dan, poroko, darilo ob rojstvu otroka in še bi lahko naštevali. Če zelo dobro poznate obdarovanca, potem je najbolje, da mu kupite nekaj, kar ima resnično rad (če je nor na nogavice, mu pač kupite paket odštekanih nogavic), a ob krstu so dojenčki še premajhni, da bi vedeli, kaj jim je všeč in kaj ne, zato boste težko sledili tej logiki. Zato pa lahko sledite kakšnim drugim principom – nekateri ljudje menijo, da je ob krstu najbolje podariti kakšno stvar, ki bo v tem zgodnjem obdobju še najbolj prav prišla staršem, ki bodo skrbeli za to malo štručko. Tako lahko kot darilo za krst podarite kakšen komplet otroških oblačil, odejico, ninico ipd., ki jih lahko personalizirate, torej nanje napišete otrokovo ime. Personalizirane odejice in ostale tkanine bodo lep spomin na ta svečan dogodek, pa še velikokrat se bodo znašle v rokah staršev in otroka, zato se vas bodo vedno spominjali, obenem pa jim boste s tem podarili uporabno darilo, ki ne bo služilo zgolj temu, da se na njem nabira prah. Uporabno darilo so seveda tudi paketi plenic, a te raje prihranite za kakšne manj svečane priložnosti.

Drugi za krst radi podarijo najrazličnejše igrače, kar je precej smiselno, saj se dojenčki in nato otroci zelo radi igrajo z različnimi igračami, na nekatere se celo tako navežejo, da brez njih ne gredo prav nikamor, niti zaspati ne morejo, če te igrače nimajo pri sebi. Sicer so tudi igrače lahko zelo lep spomin na krst in celotno otroštvo, pa vendar jih je lahko hitro preveč, saj jih nekaj še pred rojstvom kupijo že starši, vsak, ki pride pogledat novorojenčka običajno s sabo prinese neko igračo in kmalu imamo lahko celo sobo igrač, s katerimi se otrok sploh noče igrati. Če nameravate kot darilo za krst kupiti igrače je najbolje, da se prej pozanimate, ali to otrok res potrebuje, ali je bolje razmisliti o kakšnem drugem darilu.

darilo za krst
Tudi igrače so lahko odlično darilo za krst.

Še eno odlično darilo za krst pa je nakit – tega običajno podarijo botri ali pa kar starši sami, saj so ti ljudje najbližje otroku. Pri izbiri nakita se lahko prepustite svoji domišljiji, a svetujemo vam, da se odločite za kos nakita, ki bo »rastel« skupaj z otrokom. To pomeni, da kupite zapestnico ali verižico, ki lahko spreminja velikost oz. ima možnost povečanja – otrokovo zapestje je namreč manjše kot pa zapestje nekoliko bolj odraslega otroka. Za še lepše darilo na nakit vgravirajte otrokovo ime in datum krsta ali pa kakšno lepo misel, ki bo otroka spremljala celo življenje.

Nenazadnje lahko ob krstu podarite tudi zgolj čestitko, v katero ste zapakirali (večjo) vsoto denarja, kar bo novopečenim staršem zagotovo prav prišlo, a to darilo ni trajnostno – otrok se ne bo spominjal, da ste mu ob krstu dali denar, pa tudi pozneje v življenju mu ta denar ne bo prišel prav, saj bo že porabljen. A če menite, da je to najboljše darilo, ali pa če sami starši rečejo, da drugih stvari ne rabijo, saj ima otrok že dovolj oblek, igrač, plenic, za nakit pa bodo poskrbeli sami, je tudi denar lahko lepo darilo.

Pandora zapestnice so odlično darilo za krst

Pandora zapestnice omogočajo neskončno možnosti kombinacij, saj lahko nanje poljubno dodajate oz. odvzemate obeske. Tako lahko ob krstu kupite obesek v obliki angelčka, ali pa kakšen drug otroški motiv oz. motiv povezan s krstom, ko pa otrok odraste, si lahko po svoji želji kupi druge obeske, stare pa shrani v škatli. Pandora zapestnice so na ta način večne, zato boste, metaforično seveda, otroka spremljali skozi celo življenje. Tovrstne zapestnice so seveda bolj običajna izbira za deklice, pa vendar pri Pandori ponujajo tudi super kose nakita za dečke, ki so lahko odlično darilo.

darilo za krst
Pandora zapestnice so večno darilo, ki lahko čez leta spreminjajo podobo.

Krst je edinstven dogodek za vsakega otroka in čeprav se ga verjetno ne bodo spominjali oz. ga bodo obujali le skozi fotografije in pripovedovanja staršev, morate darilo skrbno izbrati. Darilo za krst naj bo nekaj lepega, po možnosti pa še trajnega in uporabnega, da si vas bo otrok zapomnil za celo življenje. Ponudba daril je zares velika, saj sega vse od otroških oblačil, igrač, nakita do denarja, sami pa presodite, kaj bo otrok najbolj potreboval.

kavni avtomati Previous post Kavni avtomati vam polepšajo življenje z vašo najljubšo kavo
Koencim Q10 Next post Zakaj je koencim Q10 ključ do energije in zdravja