Danes bom govoril kako sestaviti svojo spletno trgovino, kaj je pomembno za njo in kaj dobiš za različno ceno. pozorni morate biti na cene, izbira ponudnika, kakšne stroške bo imela spletna trgovina v prihodnosti in kakšen proračun bo uporabljala ta spletna trgovina. Včasih so spletne trgovine delali samo najbolj izkušeni programerji, danes pa jo lahko naredi vsak s pravimi pripomočki in denarjem. obstaja pa sedem korakov kako narediti spletno trgovino.

prvi korak je izbira platforme na kateri bo spletna trgovina. Tri najbolj poznane platforme so Shopify, Woocommerce, Magento. Shopify je zanesljiv z omejitvami, Woocommerce je vsestran in prilagodljiv in Magento je pravo orodje za profesionalce.

Drugi korak je izbira in zakup pravilne domene. Če še nimate zakupljene domene ali spletne strani boste morali za izdelavo spletne strani registrirali novo domeno, izbrati pa morate tako ki odraža vašo dejavnost.

Tretji korak pa je oblikovanje spletne trgovine za obiskovalce. Pri dizajnu pa imate dve možnosti ki pa so dizajn po meri ali prilagoditev predlog. V prvem primeru potrebujete programerje. V drugem primeru pa izberete ustrezne predloge dizajna.

Četrti korak je podatki o izdelkih. Pri izdelavi spletne trgovine rabiš imeti unikatno ime, opis, kategorijo, ceno, kategorijo in težo.

Peti korak je izbira načinov plačila na spletni trgovini. Kupci želijo imeti več opcij za plačilo recimo plačajo na prevzetju in s karticami.

Šesti korak je način dostave. Želeli boste omogočiti načine, ki vaši stranki omogoča udoben in ugoden nakup.

Sedmi korak pa je objava spletne strani. Ko spletno trgovino objavite boste hoteli da deluje vse dobro zato je treba prej še kaj testirati da vidite da vse dela. Preden pa boste spletno trgovino objavili pa je treba dobiti interes in navdušenje na družbenih omrežjih, da bo trgovina sprejeta z dobro voljo in navdušenjem.

 

auto-tepisi Previous post Auto tepisi – savršen dodatak vašem automobilu!
mizarstvo Next post Kaj vse zmore narediti kakovostno mizarstvo po vaši meri?