Kako izdelati spletno stran

Izbira platforme za spletno trgovino

Platforma, na kateri bo izdelana spletna trgovina, bo vplivala na tako ceno izdelave spletne trgovine kot tudi na atribute, ki jih lahko pričakujete od spletne trgovine.

Izbira in zakup pravilne domene

Če še nimate izdelane spletne strani ali zakupljene domene, boste orali za izdelavo spletne trgovine registrirati novo domeno. Izberite domeno, ki odraža vašo dejavnost, je unikatno in zapomljivo. Če je primerno, poskusite v domeno vključiti tudi ključne besede. Na primer če prodajate pripomočke za manikuro doma, v ime domene ključite besedo nohti.

Oblikovanje spletne trgovine za vaše obiskovalce in ne vas

Pri dizajnu imate dve možnosti izdelave spletne strani.  V prvem primeru izdelave spletne trgovine potrebujete dizajnerje in programerje, ki bodo realizirali vašo vizijo o izgledu spletne trgvnine. Gre za cenovno in časovno zahtevnejšo opcijo, ki pa vam zagotavlja izvedba vsakega detajla, kot ste si ga sami zamislili. V drugem primeru pa lahko izberete ustrezne predloge dizajna za Shopify, Woocommerce ali Magento platformo in jih prilagodite svoji željam. Spreminjate lahko font in velikosti besedil, barvne sheme, fotografije, razpored elementov.

Podatki o izdelkih

Pri izdelavi spletne trgovine želite svojim kupcem zagotoviti vse informacije, ki jih potrebujete za odločitev o nakupu. Poskrbite, da imajo vsi izdelki naslednje informacije:

  • unikatno ime,
  • opis ali več informacij,
  • kategorijo,
  • sliko,
  • ceno in
  • težo, da lahko kupci predvidijo stroške dostave.

Izbira načinov plačila v spletnih trgovinah

Kupci pri spletnem nakupu pričakujejo različne metode plačevanja, zato morate pri izdelavi spletne trgovine omogočiti načine plačevanja, ki so najbolj priljubljeni in pričakovani pri vaših kupcih. na primer starejši kupci ne zaupajo spletnim plačilom s kartico, zato najraje  kupujejo s plačilom po povzetju.

Izbira načinov dostave

Na voljo so različne možnost pošiljanja in dostave, med katerimi boste želeli omogočiti načine, ki vašemu kupcu omogočajo udoben in ugoden nakup.

Testiranje in objava spletne trgovine

Ko imate spletno trgovino postavljeno, se boste želeli prepričati, da vse deluje brezhibno.

volan za PC Previous post Volan za PC
auto-tepisi Next post Auto tepisi – savršen dodatak vašem automobilu!