Vsak piknik mora meti določene stvari brez katerih ne bi bil piknik: dobra družba, lepo vreme in dobra hrana. Za dobro hrano mor poskrbeti žar mojster. Vemo pa, da dober piknik ni vedno in samo v udobju vašega doma pri čemer nastopi prenosni žar. Gre za nepogrešljiv element vsakega piknika, ki omogoča enostavno pripravo hrane ter hiter prenos z enega mesta na drugega. Kvalitetno in bogato ponudbo najdete na https://furlan.si/prenosni-zar/. Spletna trgovina vredna vašega časa.

Zakaj izbrati prenosni žar?

Pri žaru je poleg njegove funkcije pečenja pomembna tudi prilagodljivost, pri čemer prenosni žar deluje na enak princip kot običajni, vendar z možnostjo prenašanja. S tem lahko dober piknik organiziramo praktično povsod, saj prenosni žar preprosto naložimo v avto in ga peljemo na lokacijo, ki nam ustreza za organizacijo piknika.

Fleksibilnost in enostavnost uporabe

Poleg lahkotnosti in kompaktnosti je prenosni žar tudi izjemno enostaven za uporabo. Preprosta zasnova vam omogoča hitro sestavlja v zgolj nekaj minutah. Brez težav ga lahko uporabljajo tako popolni amaterji kot pravi žar mojstri, ki so navajeni peke na klasičnih žarih. Prenosni žar lahko vzamete s seboj kamorkoli greste- na plažo, v hribe, k prijateljem ali celo na kampiranje. S tem bo zadišalo prav na vsakem vašem pikniku. Prenosni žar je ustrezen tudi za mestne prebivalce z omejenim prostorom na balkonu ali terasi in jim s tem nudi dobro rešitev za pripravo hrane na svežem zraku brez obsežne opreme.

Prenosni žar

Kvaliteta pečenja na prenosnem žaru

Kljub temu, da gre za manjši in lažji žar, je kvaliteta pečenja še vedno na visokem nivoju oziroma nivoju mojstra, ki z njim upravlja. Prenosni žar v večini primerov ponuja enako močne gorilnike kot večji žari in vam s tem nudi možnost peke mesa, zelenjave in ostalih dobrot na enakem nivoju. S tem je enaka tudi raznolikost hrane, ki vam jo lahko pričara prenosni žar. Različni dodatki, kot so nastavljive rešetke in posode za odtekanje maščobe vam bodo omogočili dodatno enostavnost in kakovost pečenja. Prenosni žar vam omogoča tudi ustrezno razporeditev toplote in s tem enakomerno pečenje hrane.

Prihranek prostora in enostavno čiščenje

Med prednosti prenosnega žara zagotovo spada tudi prihranek prostora, saj jih je zaradi njihove majhnosti preprosto tudi pospraviti brez, da bi vam ob tem bil v napoto. Njegova manjša zasnova vam omogoča, da ga lahko shranite tudi v manjših prostorih, kot so balkon ali klet. Poleg hrambe so prenosni žari sestavljeni tako, da jih lahko preprosto operete pod tekočo vodo, nekatere dele pa celo v pomivalnem stroju. To pomeni manj skrbi in več uživanja v hrani, saj vam po končanem pikniku ne bo treba porabiti veliko časa za čiščenje opreme. Enostavno čiščenje pripomore tudi k daljši življenjski dobi žara, saj redno vzdrževanje preprečuje nabiranje trdovratnih ostankov in rje.

Idealno za nepričakovane piknike

S prenosnim žarom ste vedno pripravljeni na nepričakovan piknik. Ko se s prijatelji odločite za spontano druženje na prostem, preprosto zgrabite žar, nekaj osnovnih sestavin in že ste na poti. To vam omogoči, da si lahko okusne jedi privoščite kjerkoli in kadarkoli. Prenosni žari so torej primerni predvsem za tiste, ki radi raziskujejo nove kraje in uživajo v naravi. Seveda ne smemo pozabiti omeniti družinske izlete. Kadarkoli bodo vaši otroci lačni, jim boste lahko pripravili odličen obrok.

Prenosni žar

Jasno je torej, da je prenosni žar nepogrešljiv pripomoček za čisto vse, od tistih največjih ljubiteljev žara pa do ljubiteljev narave. Definitivno je prva izbira mnogih, saj je prenosljiv in enostaven za uporabo. Ne glede na to, ali ste izkušen žar mojster ali začetnik, vam bo prenosni žar omogočil, da uživate v okusnih jedeh kjerkoli in kadarkoli. Pripravite se na sezono piknikov in si zagotovite svoj prenosni žar že danes! Kvalitetni prenosni žari vas namreč čakajo na spletni strani Furlan.si. Privoščite si nekaj zase!

Polikarbonatne plosce 4 mm Previous post Vse, kar morate vedeti o polikarbonatnih ploščah
Mešalnik za lepilo Next post Mešalnik za lepilo je nepogrešljivo orodje v številnih panogah