Vgradni bazeni zadnja leta postajajo vse bolj priljubljena odločitev številnih lastnikov hiš, vikendov in počitniških domov. Vendar pa se številni, ki bi si bazen sicer želeli, vseeno soočajo s številnimi dilemami, med katerimi je ena pogostejših tudi cena. Zares kakovostni vgradni bazeni po dostopni ceni vas čakajo tudi pri ponudniku LKM-A, ki sd lahko pohvali z dolgoletnimi izkušnjami iz področja gradbeništva in strojništva. Vgradni bazeni tako predstavljajo eno njihovih glavnih dejavnosti, s katero razveseljujejo številne družine. Nič ni namreč lepšega in bolj sproščujočega kot posedanje in brezskrbno uživanje ob domačem bazenu.

Si že predstavljate, kako v poletnem popoldnevu ležite na domači plaži, daleč stran od radovednih pogledov, z osvežilno pijačo v roki, nato pa zaplavate v prijetno ohlajeni vodi vašega bazena? Potem nadaljujte z branjem in spoznajte vse prenosti vgradnih bazenov, ki vas bodo preprosto navdušile.

Vgradni bazeni – plusi in minusi

Dejstvo je, da vsaka stvar za katero se odločimo, s seboj prinese določene pluse in minuse. Tudi vgradni bazeni niso nobena izjema, vendar pa številni zadovoljni uporabniki, poudarjajo, da se tisti začetni finančni vložek in vsakoletno obvezno vzdrževanje zelo hitro poplačata. Že pogled na vaše najbližje, ki neizmerno uživajo v druženju ob bazenu, bo poplačal čisto vsak evro ali minuto, ki ste ju vložili v nakup in skrb za vaš bazen.

Kot smo že omenili, vgradni bazeni predstavljajo nekoliko višji začetni finančni vložek, ki pa je odvisen predvsem od zahtevnosti izkopa, potrebe po ustreznem urejanju okolice in tipa bazena zakaterega se odločite. H konči ceni vgradnega bazena bistveno prispevajo tudi vaše želje, izbrani dodatki in druge prilagoditve. Vendar brez skrbi. Dandanes so domači bazeni veliko bolj dostopni kot pred leti, na voljo so vam tudi različna financiranja. Do cenovno ugodnega bazena pa vam lahko s svojimi nasveti in smiselno sestavljeno ponudbo pomaga tudi izkušen izvajalec, zato se vedno odločite za kakovostnega ponudnika.

Vgradni bazeni zahtevajo tudi kar nekaj časa in truda pri vzdrževanju. Slednjega je potrebno redno izvajati, saj v nasprotnem primeru bazen ne bo dolgo služil svojemu namenu. Kako zahtevno je vzdrževanje bazena, je odvisno predvsem od materiala iz katerega je izdelan. Glavna prednost bazenov iz steklenih vlaken, ki jih ponujajo tudi pri podjetju LKM-A, pa je ravno v njihovem bistveno enostavnejšem in časovno manj zamudnem vzdrževanju. Ravno to je hkrati tudi lastnost, ki številne uporabnike prepriča v nakup prav te vrste vgradnega bazena.

Vendar pa je najpomembnejše prav dejstvo, da pri odločitvi za nakup bazena vedno prevagajo številni plusi, ki vam jih le ta prinaša. Katere so torej te prednosti?

1. Povišajte vrednost vaše nepremičnine

Nesporno dejstvo je, da bazen močno vpliva na končno vrednost vaše nepremičnine. Kolikšna je ta vrednost je sicer odvisno tudi od tega, kje živite in kako zaželeni so bazeni v vaši okolici. Toda brez dvoma bo le ta višja, kot če urejenega in redno vzdrževanega bazena nebi imeli. Vgradni bazen tako predstavlja dodano vrednost, ki pa ni opazna zgolj v primeru prodaje vaše nepremičnine. Tudi vi se boste namreč v domu, ki ga nadgradite s tako plemenito stvarjo, kot je bazen, še bolje počutili.

2. Neskončna zabava in užitek za vašo družino

Ste vedeli, da plavanje pozitivno vpliva na vašo fizično kondicijo in mentalno zdravje? Še več pa boste za svoje telo, dušo in srce naredili tako, da boste ob domačem bazenu gostili prijatelje in se družili z družino. Smeh in sreča je pol zdravja, za drugo polovico pa bo poskrbela rekreacija v bazenu. Številni uporabniki vgradnih bazenov povedo, da so bistveno izboljšali svojo psiho-fizično pripravljenost, poleg tega pa veliko več časa namenjajo kakovostnemu preživljanju časa s svojimi najdražjimi.

bazeni
Užitek ob bazenu

3. Čudovit dodatek k vašemu domu, ki nikoli ne gre iz mode

Čeprav so vgradni bazeni še nekoč veljali za luksuzni dodatek, ki so si ga je lahko privoščila le peščica, danes temu ni več tako. Čeprav so bazeni v celoti ohranili eleganco in popolnost, pa so veliko bolj dostopni. Zakaj torej svojega vrta nebi popestrili z vrhunskim vgradnim bazenom in tako v svoj dom vnesli prefinjenost, ki preprosto očara?

Vgradni bazeni iz steklenih vlaken

Če že dlje časa razmišljate o montaži vgradnega bazena, potem vam zagotovo svetujemo, da se odločite za bazen iz steklenih vlaken. Izredno pomembno je, da se vedno odločate med kvalitetnimi, predvsem pa vrhunsko izdelanimi bazeni, ki vam bodo zares dobro in dolgo služili. V podjetju LKM-A vam ponujajo vgradne bazene podjetja PoolsFACTORY®, ki velja za največjega proizvajalca dovršenih vgradnih bazenov v Evropi.

Toda zakaj ravno steklena vlakna? Verjetno ste se že kdajpobliže srečali z domačim bazenom in na njegovem dnu  in robu pazili nagubane stene? To se vam pri bazenu iz steklenih vlaken zagotovo ne bo zgodilo. Narejeni so namreč iz več plasti, ki vsebujejo posebne materiale, ki zagotavljajo popolnoma gladko površino. Ravno kakovostna izdelava in skrbno izbrani materiali pa so tisti, zaradi katerih vgradni bazeni iz steklenih vlaken ne potrebujejo preplastitve. Prav tako so odporni na razrast alg, njihova montaža pa je izredno hitra.

družina na bazenu
Družina na bazenu

Eden izmed glavnih razlogov, da so bazeni iz steklenih vlaken tako zelo priljubljeni, pa je zagotovo njihovo enostavno vzdrževanje, ki ne zahteva veliko vašega časa in denarja. Nekaj tretmajev, ki jih lahko namesto vas izvede tudi strokovnjak in vaš bazen bo že pripravljen na novo kopalno sezono.

Nepozabni spomini

Vgradni bazeni, poleg vseh ostalih prednosti, kot so redna rekreacija, možnost druženja in poletne zabave, nudijo tisto, kar največ šteje – ustvarjanje nepozabnih spominov. Veselje otrok ob igri v vodi, smeh prijateljev in tkanje vezi med družinskimi člani je vse tisto, kar vam bo ogrelo srce – tudi pozimi, ko bazena ne boste uporabljali. In verjemite, vsako leto boste komaj čakali, da skupaj z najbližjimi zopet otvorite sezono kopanja in druženja ob bazenu pozno v noč.

apartmaji Topolšica Previous post Apartmaji Topolšica: Blaženost nepozabnih počitnic
otroške kopalne brisače Next post Otroške kopalne brisače: Barvite, mehke in zabavne za nepozabno kopanje