Domofon s kamero je postal nepogrešljiv del sodobnih domov in stanovanj. Ima veliko funkcionalnosti, med katerimi je najpomembnejša ravno ta, da vam omogoča video nadzor. Torej ne boste več odvisni samo od prijetnega ali manj prijetnega glasu na drugi strani slušalke, temveč boste lahko osebo tudi videli preko kamere. Ker niso vsi enaki, vam je na voljo tudi izbrana ponudba domofonov s kamero, kjer boste našli takšnega, ki bo prilagojen vašim potrebam. Pri izbiri je tudi zelo pomembno, da izberete ponudnika, ki je odziven in vam bo na voljo tudi po nakupu.

 

Pogovor na daljavo

Domofon s kamero vam nudi pogovor preko kamere oz. video pogovor. To pomeni, da se boste lahko v zavetju svojega doma sami odločili ali želeti osebo, ki stoji pred vrati povabiti v stanovanje. Te naprave so običajno sestavljene iz zvočnega sistema in kamere, ki omogoča komunikacijo in vizualni nadzor nad osebami, ki se približujejo vašemu domu. Stopnja zaupanja je neprimerno večja kot pri navadnem domofonu, kjer imamo na voljo samo zvok oz. glas osebe. Domofon s kamero vam omogoča oboje, osebo lahko vidite ter tudi slišite.

Ker vemo, da tehnologija nikoli ne počiva, je poleg opcije video klica, pri naprednejših domofonih – WiFi domofonih, na voljo tudi opozorilo na vaš mobilni telefon, kar pomeni, da boste lahko kadarkoli in kjerkoli, odprli vrata ali se z obiskovalcem, preko kamere, tudi pogovorili. Če ste na službenem potovanju ali počitnicah, lahko preverite, kdo se približuje vašemu domu in komunicirate z obiskovalci, kot da bi bili tam.

Takšni modeli omogočajo tudi nadgradnjo – dodatne kamere, kar pomeni, da lahko spremljate dogajanje v hiši ter tudi na dvorišču. Poleg tega se posnetki v kamerah shranjujejo, kar pomeni, da so vam lahko na voljo za kasnejši pregled ali tudi kot dokazni material. Naložba v domofon s kamero vam torej prinaša, ne samo opozorilni sistem, temveč tudi varnostni.

 

Kako izbrati domofon za najboljšo varnost?

Domofon s kamero vam omogoča boljšo kvaliteto življenja, saj ne služijo le varnosti, ampak tudi vašemu vsakodnevnemu življenju. Lahko imate domofon za blok, hišo ali pa pisarno. Z njihovo pomočjo se lahko izognete nepotrebnim obiskovalcem, kot so prodajalci na vratih ali nepovabljeni gostje. To vam omogoča, da ohranjate svoj mir.

Poleg tega so domofoni s kamero priročni za dostavo paketov. Kar pomeni, da lahko preprosto komunicirate s kurirji in jim omogočite, da pustijo paket na varnem mestu, če niste doma. Tako se lahko izognete kraji paketov, izgubljeni pošiljki ali dodatnimi stroški, povezanimi s ponovno dostavo.

Prav tako so tehnično nadgrajeni, saj lahko do svojega doma dostopate tudi s prstnimi odtisi, celo z RFID brezstičnim ključkom ali pa preko PIN-kode na tipkovnici domofona. Poleg tega nekateri domofoni s kamero omogočajo tudi snemanje in shranjevanje videoposnetkov na strežnikih v oblaku. To je koristno za preverjanje dogodkov, ki so se zgodili, medtem ko niste bili doma, in za zagotavljanje dokazov v primeru incidentov.

Morda kot zanimivost: določeni domofoni s kamero so zaradi svojega videza, primerni celo za spomeniško zaščitene objekte.

domofon s kamero

Montaža in uporaba

Montaža domofona s kamero je običajno preprosta, vendar je najbolje, da jo opravi strokovnjak, ki vam bo ob primopredaji še razložil funkcionalnosti naprave. Nekateri ponudniki imajo modularen domofon s kamero, kar pomeni, da jih lahko popolnoma prilagodijo vašim željam. Za namestitev potrebujete le dostop do električnega omrežja in omrežja Wi-Fi. Po namestitvi lahko upravljanje poteka preko uporabniškega vmesnika na napravi ali preko mobilne aplikacije na pametnih napravah.

Domofon s kamero je na voljo v različnih modelih in cenah. Pri izbiri domofona s kamero je treba upoštevati tudi dejavnike, kot je velikost zaslona, če želite jasno videti sliko obiskovalca in pa kakšne funkcije omogoča. Kajti domofon s kamero ima lahko različne funkcije, kot so deljenje slik s prijatelji in družino, shranjevanje slik v oblaku ali pošiljanje obvestil na telefon.

Sama uporaba domofona s kamero pa je enostavna. Ko nekdo pritisne gumb na domofonu ali se približa vašim vratom, boste prejeli obvestilo na svoji pametni napravi. Sledite preprostim korakom, da odgovorite na obiskovalca ali preverite videoposnetek.

 

Domofoni s kamero so nepogrešljiva dodatna oprema za vaš dom, ki omogoča izboljšanje varnosti in kakovosti življenja. Omogočajo vam nadzor nad tistimi, ki se približujejo vašemu domu, in vam olajšajo vsakdanje opravke, kot je sprejemanje dostave. S povezljivostjo in nadzorom na daljavo so postali nepogrešljiv del sodobnih domov, ki vam omogočajo, da ostanete povezani s svojim domom, ne glede na to, kje se nahajate.

Previous post Tisk – darilni bon je odlična izbira za osebna in poslovna darila
smrekovo mazilo cena Next post Smrekovo mazilo – cena izdelka je zelo ugodna