Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je izjemno koristno v primerih, da zbolite, potrebujete zdravila ali imate nesrečo, ker vam dopolnilno zdravstveno zavarovanje vse to krije, drugače bi morali vse sami plačati. Niti predstavljati si ne morete, koliko te zdravstvene storitve stanejo, če je že prevoz z reševalnim vozilom sto evrov in več. Zato je modro si urediti čim prej to zavarovanje poleg osnovnega, ki je obvezno in krije zgolj osnovne stvari v zdravstvu, ki ogrožajo naša življenja.

 dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje vam bo na primer plačalo ležanje v bolnici, če boste tam več kot tri dni, ker osnovno krije le tri dni bolnice. Tudi boljša zdravila boste lahko dobili brez doplačila. Vse operacije, razen za življenje nujne, vam bo lahko krilo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, saj ga osnovno ne krije kljub temu, da ga plačujemo.

Najbolj se splača skreniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje takoj, ko zaključite študentski status oziroma vsaj v tistem letu, ko ste zaključili, ker boste plačali najmanjšo premijo. Vsako leto, ko boste to zamudili, vam bo zavarovalnica odtrgala tri procente več premije, kot bi vam jo sicer. Starejši ko boste, bo tudi premija višja, saj starejši porabijo več zdravstvenih storitev ter zdravil, kot mladi.

Izberete pa lahko med več paketi dodatnega zavarovanja, ki krijejo različne storitve in standarde bivanja bolnici ter tudi bolj kakovostna zdravila. Višjo premijo, kot boste plačevali, več boste potem od zdravstva dobili. Seveda vsi računamo na to, da bomo zdravi in da ne bomo rabili zdravstvenih storitev ter zdravil. Naj tako ostane, nekateri pa žal potrebujejo res veliko in jim seveda ne zavidamo, dobro je le to, da jim ni treba prodati vsega premoženja za to, da bi bili potem zdravi.

Pri kateri zavarovalnici boste sklenili zavarovanje, je dokaj vseeno, ker imajo približno vse enake premije, le da se drugače obnašajo do svojih zavarovancev. O tem pa se le pozanimajte.

vrednost kriptovalut Previous post Kakšna je prava vrednost kriptovalut za vlagatelje
Next post Profesionalne frizerske škarje naredijo čudovite frizure in brado