Izdelava fasad ni lahko delo in mora biti kakovostna, da bo vaša hiša primerno oblečena v obleko, ki jo bo ščitila pred vremenskim vplivi in izgubo toplote. Nenazadnje jo bo fasada ščitila tudi pred vdorom preveč toplega zraka poleti in vlage. Fasada mora biti narejena res kvalitetno in iz kvalitetnih materialov, zato je treba izbrati pravega mojstra z izkušnjami, kar pa naredite lahko na tej povezavi izdelava fasad Mojfasader. Pokličite in se pozanimajte neglede na to, ali gre za novogradnjo ali pa za starejšo, hišo, brez fasade. Izdelava fasad pa se naredi tudi na hišah, ki imajo staro in neučinkovito fasado, ki ni več v skladu s sodobnimi standardi ter predpisi.

izdelava fasad

Izdelava fasad poteka tako, da se najprej pregleda obstoječe stanje, če gre za obstoječo stavbo. Pri novogradnji seveda se izdelava fasad prilagodi gradbenemu načrtu, ki so ga odobrile pristojne institucije. Ko bo mojster pregledal stavbo, bo ocenil, kaj je treba narediti in koliko bi to stalo. Predlagal bo materiale. Pri izolaciji pa pozor, nikar ne varčujte pri ceni. Izolacija ne najpomembnejši del fasade in pa seveda kakovost dela, ki ga opravi mojster. Če bo potrebno, je treba zamenjati tudi okna in vrata v primeru, da so preveč dotrajana in se jih ne da izolirati.

Izdelava fasad namreč ni dovolj učinkovita pri ostalih hišah, če toplota uhaja skozi okna in vrata ven. V tem primeru je učinkovitost izboljšana nekje za 40 %, če pa se zamenjajo še okna in vrata, ki imajo termo pan trojno zasteklitev, pa boste pri ogrevanju in energiji privarčevali kar 80 %, kar pomeni res veliko vsoto denarja. Zato se kakovostna fasada s sodobnimi materiali ter dobrimi okni in vrati resnično splača kot dolgoročna investicija.

Če boste izbrali dobro, boste lahko tudi uveljavljali za nepovratno subvencijo iz Eko sklada ali od občine, kar vam bodo tudi mojstri pomagali najti in zapolniti pravilno obrazce, da se vam bo investicija hitro povrnila.

Previous post Povečana prostata je lahko nevarna
savna Next post Savna sod je super tehnologija za ohranjanje zdravja