Uporaba plinskega žara je dandanes vse bolj popularna. Vsaka hiša ali pa vikend mora imeti plinski žar, saj boste z njim naredili vaše specialitete še boljše. Plinski žar je zelo uporaben, saj se ga zelo hitro segrej ter jedi pečene na žaru so zelo okusne. Ponavadi spečemo na plinskem žaru kakšno meso kot naprimer čevapčiči ali ražniči, lahko pa se tudi popeče kakšno zelenjavo ali jajce na oko. Vaše jedi bodo še boljše in vsi jih bodo hvalili kako so okusne. Še ena pozitivna lastnost pri plinskem žaru je ta, da lahko ohranja konstantno temperaturo tudi več ur.

Plinski žar je primeren za razne piknike, kot tudi za razna hitra in dobra kosila. Najbolj primerni žari za amaterje so plinski žari z nogami. Takšen plinski žar z nogami je najbolj primeren za zunaj, saj ga imate lahko zunaj na kakršnikoli površini. A površina mora biti ravna, saj bo drugače vso olje šlo na eno stran kar pa ni dobro. Takšen plinski žar je zelo lahek in prenosljiv za razliko od plinskega žara na stojalu. Če primerjamo indukcijo s plinskim žarom, se plinski žar veliko prej segreje kot indukcija, pa še žar na plin se ne kvari. Na voljo je tudi namizni plinski žar in kot že ime pove ga lahko postavimo na mizo ali pa na kakšno drugo podlago. Seveda pa ne smemo spregledati plinskega žara na stojalu. Takšne plinske žare uporabljajo profesionalci kot recimo Gordon Ramsey, saj so bolj trpežni in imajo več funkcij kot recimo prostor za odlaganje hrane in pa kakšni drugi funkcionalni dodatki. Uporabljajo jih večinoma v restavracijah. A za vsak plinski žar je pomembno, da se ga lahko čisti in pa da se hrana med pečenjem ne prijem na žar oziroma da uporabite zelo malo olja. A kakršenkoli žar boste kupili, verjemite, da vam nebo žal.

Previous post Kakovostna korita za prtljažnik
Next post Poceni potovati je mogoče