Vsak, ki ima svoj avtomobil, rad poskrbi, da je ta ves čas čist in snažen. Najbrž to počnete kar redno, a vsake toliko časa je vseeno potrebno nekoliko natančnejše čiščenje notranjosti kot zunanjosti jeklenega konjička. Zakaj torej potrebujete pranje avtomobila na profesionalen način? Predvsem zato, ker gre za nekoliko drugačne postopke, kot ste jih morda vajeni doma. Tisti, ki avtomobile perejo v avtopralnicah, uporabljajo tudi nekoliko drugačna sredstva za pranje, prav tako imajo na voljo močnejše aparate, ki poskrbijo, da je pranje avtomobila še bolj učinkovito.

pranje avtomobila

Čeprav se pranje avtomobila sliši kot preprosta naloga, to ne drži ravno najbolj. Strokovnjaki avto očistijo noter in zunaj zelo natančno, da se res pozna, da je bilo vaš vozilo očiščeno. Najprej ga očistijo ročno, nato avtomatsko in na koncu še enkrat ročno. Za čiščenje ne uporabljajo le vode, ampak tudi posebna čistila, ki naredijo avto še lepši in bolj svetleč. Seveda pa so ta čistila neškodljiva za naravo. Strokovnjaki priporočajo, da se avto pere večkrat na leto, ne le da bo čist in lep, ampak tudi zato, da nebo začel rjaveti. Seveda avto lahko perete tudi sami, pravijo. Perite ga v senci ali pa če na soncu, takoj po pranju z vodo to takoj pobrišite dol, drugače se bodo naredile lise. Čeprav pa boste avto prali doma, je dobro vedeti, da ga peljete oprati h strokovnjakom vsaj 2-krat.

Kakšen pa je njihov postopek pranja? Najprej se lotijo predpranja, s čimer po najboljših močeh odstranijo trdovratne umazanije in morebitna mrčesa iz avtomobila. Nato s posebno kvaliteto gobe na površino vozila nanesejo posebno negovalno sredstvo, s katerim poskrbijo za temeljito odstranjevanje vse umazanije. Nato sledita še temeljito pranje in sušenje vašega vozila. Nazadnje pa še skrb za končni lesk vašega vozila. Koliko časa pa to pranje poteka? Čisto odvisno je od velikosti samega vozila, in tega, kako se njegov lastnik odloči, da bi avto želel imeti opran. Osnovno pranje, neglede na to kako umazan je avto, traja manj kot pol ure. Seveda pa priporočajo tudi, da se na vsake toliko vseeno pride vozilo temeljito očistiti.

Kaj pa cene? Mislim, da je cena glavni faktor vsega in, da vsakega posameznika zanima tudi to. Cena je odvisna od velikosti samega vozila, od načina, ki ga lastnik vozila želi, da bo samo vozilo oprano. Predlagamo, da se kar dobro pozanimate o samem pranju, če na koncu z njim ne boste zadovoljni, pa to izvajalcem kar povejte. Tisti, ki pranje avtomobila vzame resno, bo morebitne napake takoj popravil in se prilagodil vašim željam.

fototapete Previous post Fototapete, ki bodo poskrbele za sodoben izgled 
Apartmaji Golte Next post Apartmaji Golte nudijo prijeten oddih