Proktolog je specialist splošne ali abdominalne kirurgije, ki se je nadalje izobraževal v smeri diagnostike in zdravljenja proktoloških bolezni. Kakovostnega in izurjenega zdravnika najdete na tej povezavi http://www.klinika-omnia.si/proktolog. Proktološke bolezni so patološka stanja končnega dela debelega črevesja, to je danke in anusa, ter presredka. Proktolog obravnava več bolezni: pilonidalni sinus, perianalni abscesi, perianalne fistule, hemoroidi, fisura, perianalne tromboze, prolaps, poškodbe perianalne regije, kondilomi in analni karcinom. Poleg tega se ukvarja tudi s težavami kot je zaprtje in inkontinenca analnega sfinktra.

 proktolog

Osebni zdravnik vam bo izdal napotnico za obisk proktologa ob sumu na patološko dogajanje v predelu zadnjika, ki bo morda potrebovalo kirurško oskrbo. Simptomi, ki kažejo na stanje, pri katerem bo morda potreben proktološki pregled so: srbenje anusa, bolečina v anusu, kri v blatu, izcedek iz fistule, uhajanje blata, zatrdlina v predelu anusa, kožni izrastki v okolici anusa, boleče odvajanje blata in oteklina na anusu.

Specialistični proktološki pregled se bo začel s pogovorom. Proktolog vas bo podrobneje izprašal o vaših sedanjih in preteklih težavah, pa tudi o pojavu podobnih težav v vaši družini. Zavedajo se, da je pogovor o težavah v intimnih predelih za paciente pogosto neprijeten, vendar vam zagotavljajo, da boste na kliniki Omnia deležni strokovne, prijazne in korektne obravnave.

Proktolog se s težavami podobnimi vašim srečujejo vsakodnevno, zato jim lahko zaupate. Pomembno je, da se z njim pogovorite odkrito, saj lahko na podlagi celotne slike postavijo pravilno diagnozo. Pogovoru bo sledil klinični pregled. Tega je mogoče izvesti v različnih položajih pacienta.

Ko se primerno namestite, bo proktolog zadnjični predel najprej pregledal s prostim očesom brez tipanju. Nato pride na vrsto digitorektalni pregled. Digitorektalnemu pregledu sledi še pregled z endoskopskim instrumentom imenovanim rektoskop. To je kratka cev s kamero in lučko, ki jo proktolog vstavi v zadnjično odprtino in pregleda končni del črevesja. S tem je pregled končan. Proktolog se nato z bolnikom ponovno pogovori, mu razloži ugotovitve in predlaga zdravljenje.

Previous post Optični kabel za internet – kaj je to in kaj prinaša prodajalcu?
Kategorizacija apartmaja Next post Kategorizacija apartmaja: Zagotovitev kakovosti in zaupanja v vašo nastanitev