Slovenski med se uvršča med najbolj kakovostne na svetu in je iskan po vsem svetu, tudi v Skandinaviji in in na vzhodu. En kozarec ekološkega čistega medu lahko doseže trudi ceno 200 evrov. Lahko smo zelo veseli in srečni, da imamo doma tako dragocen med, ki ga slovenski medarji Slovencem prodajajo po zelo ugodni ceni. Na tej povezavi najdete pristen domač ekološki slovenski med in ga tudi naročite. Vendar pozor, ni vsak slovenski med tudi kakovosten in pristen. Tudi pri nas imamo goljufe, ki v med dajejo sladkor in čebele hranijo s sladkorjem, ali pasejo čebele na območjih, kjer se škropi s strupi, kar se na medu pozna. Med pokaže vsako ekološko onesnaženje, če se ga testira v laboratoriju.

slovenski med

Zakaj kupiti pristen slovenski med

Pristen slovenski med se preveri tako, da neodvisna komisija preveri vse, kako čebelar ta med prideluje, kje so čebele, ali dodaja kaj v med in ali uporablja naravno satovje. Nekateri nemeč uporabijo tudi umetno sintetično satovje za čebele. Najhuje je, ker dodajajo sladkor v med, ga segrevajo, da postane tekoč in s tem prikrijejo, kaj so naredili. Če hranijo čebele s sladkorjem naredijo dvojno škodo. Med je uničen in enak, kot če dodajo sladkor v med oziroma druga škoda je, da uničijo čebelam imunski sistem in čebele zaradi tega poginejo.

To so tehtni razlogi, zakaj kupiti pristen med, ki je pridelan pri preverjenih čebelarjih, kajti vse ostalo, namesto, da bi vašemu organizmu pomagalo, mu dejansko škodi. In to ne malo, lahko resno zbolite. Vaše telo pa bo postalo neodporno na viruse in bakterije. Hkrati si lahko okvarite trebušno slinavko.

Kako preveriti, kateri med je pravi?

Tisti, ki poznajo okus pravega medu, bodo takoj vedeli, ali je med res pravi, domač, pristen in brez kemikalij ter sladkorjev. Ostali pa tega ne morejo ugotoviti, če nikoli niso imeli take izkušnje. Zato je edini način, da se pozanimate pri čebelarjih, ali imajo certifikate in če so dali skozi kontrolo. Če imajo certifikat, da je med domač in pristen ter ekološki, lahko temu zaupate.

Drug način je, da se pogovorite s medarjem oziroma čebelarjem. Če kratek pogovor vam bo dal jasno sliko, ali je ta človek pošten ali ne in kako dela. Tudi obiščete lahko takega čebelarja, ker so odprti za stranke in radi pokažejo svoje delo.

Res je, da je slovenski med zelo cenjen, vendar pa samo kakovosten. Nekakovostnega seveda nihče ne ponuja na tujem trgu, ker ne bi uspel. Zato nekateri izkoristijo situacijo ter prevarajo domače stranke. Ne bodite med njimi.

nagrobni spomeniki Previous post Nagrobni spomeniki
Next post Kvalitetno pisarniško pohištvo