V transportni branži je največkrat uporabljen izraz za CMR obrazec tudi mednarodni tovorni list ali na tujem »lettre de voiture internationale«.  Mednarodni tovorni list je verjetno najpogosteje uporabljen transportni dokument, ki se uporablja pri prevozu blaga v mednarodnem cestnem prometu. CMR služi pri prevozi različnih vrst tovora, tako pri prevozu nevarnega blaga (ADR), pri prevozu razsutega tovora kot tudi pri paletnih pošiljkah. Kot je bilo že omenjeno se mednarodni tovorni list ali drugače CMR obrazec uporablja v mednarodnem poslovanju zato so tudi mednarodni tovorni listi oziroma cmr obrazci natisnjeni v večih jezikih. Običajno je v slovenskem prostoru CMR obrazec natisnjen v slovenskem, francoskem in angleškem jeziku, obstajajo pa tudi druge jezikovne mutacije cmr obrazcev kot naprimer slovenko – nemško – angleška jezikovna različica.

Dragi vozniki! Ali imate kakovosten in vašemu poslovanju prilagojen CMR obrazec? CMRpoint.com je spletni portal, ki je zasnovan tako da vsi avtoprevozniki oz. transportna podjetja izjemno ugodno in enostavno naročijo CMR obrazec, kateri vsebuje vse sestavine CMR obrazca, ki jih zahteva CMR konvencija (različne barve cmr obrazca tiskanega na samokopirnem papirju, razlišno število listov v cmr setu, tisk logotipa in podatkov podjetja, perforacijo, številčenje, navodila za izpolnjevanje cmr obrazca na zadnji strani…).

CMR obrazec

Naročite CMR obrazec kar preko spleta, prvo naročilo vam bo vzelo največ pet minut vašega časa, za vse ostalo bomo poskrbeli mi. Ponatis vašega cmr-ja pa vam bo vzel samo še minuto vašega dragocenega časa.

Vas nov način naročanja CMR obrazcev še ni prepričal? Z gotovostjo lahko trdimo, da vas bo prepričala zelo ugodna cena in hitra izdelava oz. dobava obrazca.

Za dodatna vprašanja in pojasnila nas lahko kontaktirate na telefon: 00386 40 861 890 ali preko elektronske pošte na: info@cmrpoint.com. Vzorčni primer CMR obrazca vam lahko pošljemo tudi v fizični obliki na naslov vašega podjetja in to popolnoma brezplačno z neobvezujočo ponudbo za tisk. Naša ekipa že pričakuje vaš klic zato pohitite in naročite še danes.

Previous post Okna za svetel dom
Next post Fizioterapija tudi na domu