Zima naredi v gozdu vsako leto veliko škode, vendar se zdi, da je letošnja zima naredila neprimerno več škode kot lanska. Pred dnevi, ko smo se podali na sprehod po bližnji gozdni učni poti, se nismo mogli načuditi količini podrtih dreves mimo katerih (in čez katere) smo se le s težavo prebijali. Ponekod so se drevesna debla zapletla v visoke kupe debelih stebel in tanjših vej, ki jih ne bo lahko razplesti. Gozdarji bodo imeli veliko dela, a ga bodo lažje opravili s pomočjo gozdarske prikolice in dvigala.

Ob pregledovanju spletne strani https://www.prikolice-trisa.si/sl/gozdarske-prikolice/gozdarske-prikolice/, kjer je bogata ponudba kakovostnih gozdarskih prikolic priznane znamke Palms, lahko presenečeno ugotavljaš kako se razvija tehnologija za spravilo lesa. Nekdaj težaško in mukotrpno delo danes olajšajo vrhunski in dovršeni stroji.

Vrhunske gozdarske prikolice vodilnega proizvajalca

Družinsko podjetje Palms je bilo ustanovljeno leta 1992 in je danes največji proizvajalec za gozdarske prikolice in dvigala v Evropi. Vodilni položaj so dosegli z visoko kvalitetnimi gozdarskimi prikolicami, ki so namenjene tako vsakodnevni uporabi na kmetiji kot tudi za profesionalno rabo v gozdu. Na vrh so se zavihteli s svojim trdim delom, nenehnim razvojem ter željo, da potencialnim kupcem olajšajo delo v gozdu.

Ker so namenjene za prevoz velikih količin lesa, so prikolice izdelane iz kakovostnih materialov. Le-ti zagotavljajo prikolicam dolgo življenjsko dobo. Palms gozdarske prikolice so premazane z inovativno tehnologijo lakiranja, ki je dodatno zagotovilo kvalitete.

Zastopnik za gozdarske prikolice Palms v Sloveniji je podjetje Trisa, d.o.o.. Njihovi prodajalci imajo dolgoletne bogate izkušnje, zato vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri ter vam bodo tako olajšali nakup prikolice po vaših željah in za vaše potrebe.

gozdarske prikolice

Model gozdarske prikolice, ki zadovolji vaše zahteve

S pravilno izbrano gozdarsko prikolico boste lažje opravili zahtevna gozdarska opravila. Prikolice se med seboj razlikujejo po:

 • zmogljivosti
 • nosilnosti
 • velikosti
 • dodatni opremi

Gozdarske prikolice Palms so naprodaj v različnih modelih, ki so označeni s črko in številko. Vrsta okvirja je označena s črko, njena nosilnost pa je označena s številko:

 • serija S so kompaktne in lahke prikolice z nosilnostjo od 8,5 do 12 ton
 • serija D so prikolice, ki imajo večjo nakladalno površino in nosilnost od 13 do 18 ton
 • serija U so prikolice, ki so namenjene za zahtevno sečnjo. So vzdržljive in trpežne prikolice, ki prenesejo velike obremenitve

Najtežje delovne pogoje prenesejo profesionalne gozdarske prikolice z oznako MWD ali HMWD, ki imajo štirikolesni mehanski ali hidromehanski pogon. Tovrstne prikolice svoje delo zanesljivo kvalitetno opravijo, kar je predpogoj za nakup profesionalnih prikolic.

Gozdarsko dvigalo je nepogrešljivi pomočnik

Gozdarsko dvigalo je v kombinaciji z gozdarsko prikolico nepogrešljiv pomočnik pri nakladanju ali razkladanju lesa ter odpadnega materiala. Zanj so značilni robustna gradnja, hitrost in velika zmogljivost.

Tako kot prikolice so tudi gozdarska dvigala označena z oznako, ki je določena vsakemu posameznemu modelu. Oznaka je sestavljena iz dveh številk, ki ju ločuje pika. Prva številka pomeni serijo dvigala, druga številka pa opisuje največji doseg dvigala:

 • serijo 2 predstavljajo manjša gozdarska dvigala, ki so kljub svoji kompaktnosti zelo vzdržljiva ter preprosta za uporabo. Lahko se pritrdijo na različne platforme;
 • serijo 3 predstavljajo gozdarska dvigala, ki so primerna za pripravo drv ter dvigovanje bal sena. Njihov največji doseg je 6,7 m. Oznaka tek gozdarskih dvigal je 3.67;
 • serija 4 je primerna za vse, ki potrebujejo pri svojem delu zmogljivo dvigalo, ki pa za uporabo ne potrebuje velikega traktorja. Modeli iz te serije so lahki in kompaktni;
 • serijo 5 in 7 predstavljajo modeli, ki so namenjeni za vsakodnevna gozdarska opravila. Namestijo se lahko na skoraj vsako prikolico, sekalnik, drobilnik ali neposredno na okvir traktorja.

gozdarske prikolice

Odločite se za nakup kvalitetne gozdarske prikolice

Palms je že vrsto let vodilni proizvajalec gozdarskih prikolic v Evropi, ki zagotavlja kakovost svojih izdelkov zaradi njihovih značilnosti:

 • prikolice so narejene iz vrhunskih materialov ter kakovostnega jekla
 • prikolice so premazane z inovativnimi premazi, ki zagotavljajo trajnost in preprečujejo rjavenje
 • večji nakladalni prostor zmanjša število voženj, ki jih morate opraviti za prevoz tovora in s tem se zmanjša strošek za porabljeno gorivo
 • inovativen sistem zaklepanja podpornih rok
 • močna in varna zaščitna ograja
 • široka paleta dodatne opreme

Odločite se za nakup nove prikolice

Palms gozdarske prikolice so kvalitetno izdelane prikolice, z zagotovljeno dolgo življenjsko dobo. Četudi se odločite za nakup rabljene prikolice, bo nakup poplačan s kvalitetnim izdelkom, vendar morate pred nakupom natančno preveriti stanje, v kakršnem se nahaja prikolica.

Vsekakor morate biti pred nakupom pozorni na kakovost pnevmatik, zavor in kolesnih ležajev.
Večjo pozornost morate nameniti vzmetem, ki lahko zaradi prevelike obremenitve po določenem času razpokajo ali se deformirajo. Tudi okvir prikolice lahko s časom poči, kar povzroča nevšečnosti pri nadaljnji uporabi.
Če ne preveriti stanja prikolice, vam lahko nenačrtovana popravila zelo podražijo cenejši nakup.

Nakup nove gozdarske prikolice Palms pri Trisa, d.o.o. se nedvomno splača, saj je to nakup kvalitetnega izdelka.
Prikolice Palms so zanesljive in učinkovito opravijo različno zahtevna dela na kmetiji ali v gozdu.

servis Honda Previous post Izkusite vrhunski servis Honda v Avtohiši Žibert
toplotna črpalka Next post Ali toplotna črpalka zadovolji vse potrebe?