Smiljan Mori je mednarodno uspešen podjetnik, voditelj, motivacijski govornik in avtor več kot enajstih vrhunsko prodajnih knjig. V času svoje več kot 25-letne kariere si je Smiljan Mori pridobil številna znanja in izkušnje ter pomagal ljudem doseči svoje cilje na različnih področjih njihovega življenja. Smiljan Mori je tudi uspešen coach ter vodi tečaje za ljudi, ki iščejo večjo uspešnost in zadovoljstvo v svojem življenju. Smiljan Mori prihaja iz majhnega kraja Ožbalt, kjer so bile razmere za življenje težke – brez tekoče vode in elektrike. Kljub temu, da njegovi starši niso bili visoko izobraženi, so ga spodbujali k izobraževanju. Smiljan Mori je uspešno končal srednjo policijsko šolo, nato pa pridobil diplomo na pravni fakulteti v Ljubljani. Vendar pa je v državni upravi čutil, da to ni poklic, ki ga izpolnjuje. Ni imel strasti in motivacije, finančni uspeh pa mu ni bil dosegljiv.

Zgodba Smiljana Morija o uspehu, bogastvu in izpolnjenem življenju

Nekega dne ga je prijatelj prepričal, da se je udeležil seminarja, ki je imel na njegovo kariero ogromen vpliv. Začel je vlagati v svoje izobraževanje in nabirati izkušnje, ustanovil je svoje podjetje, ki je danes eno največjih zavarovalnih podjetij v tem delu Evrope. Hkrati se je začel ukvarjati z javnim nastopanjem, pisanjem knjig in coachingom. Njegovo delo mu je omogočilo, da je pomagal več kot pol milijona ljudem iz 50 držav sveta na seminarjih v živo, predaval je največjim poslovnim podjetjem in postal coach olimpijskim športnikom. Gradil je tudi svoj influencersko omrežje, ki danes služi ogromno ljudem. Skozi vse to se je neprestano izobraževal pri najboljših svetovnih mentorjih in ohranjal željo po nadaljnjem razvoju ter izboljševanju.

Smiljan Mori želi ljudem pokazati, da bogastvo ni nekaj, kar je namenjeno samo določenim ljudem, temveč lahko vsakdo doseže finančni uspeh. Njegovo poslanstvo je pomagati ljudem doseči svoje cilje in da bi postali uspešni, srečni, zadovoljni ter bogati. Mori verjame, da je to mogoče doseči na enostaven način, ter želi svoje znanje in izkušnje deliti s čim več ljudmi, jih motivirati in spodbuditi, da sledijo svojim sanjam in uresničijo svoj potencial.

Ključi do bogastva

Vsak človek si želi, da bi imel dovolj denarja, da si zagotovi nekaj osnovnih stvari za življenje in ohrani določen standard življenja. Prvi in najpomembnejši korak je želja po uspehu. Četudi želja ni dovolj, da bi dosegli uspeh in bogastvo, je brez nje uspeh nemogoč. Vključevanje natančnih načrtov v željo ter zavzetost za njihovo uresničevanje ne glede na ovire in padce je ključ do uspeha. Želja mora biti nekako naravna, podzavestna, a hkrati ne smemo biti delno zaposleni samo z denarjem, saj so pomembni tudi ideja, ki nas privlači, koncept, ki ga razvijamo, in prizadevanje, vlagano v delo. Nazadnje, pomembno je, da ne dosežemo uspeha preko žrtev drugih, ter da vključimo vse naše vrednote v našo pot uspeha in bogastva.

Raziskave so pokazale, da je vera v uspeh in samozavest najbolj uspešne ljudi na svetu vodila skozi življenje, da so vztrajali do konca, ne glede na ovire. Vera v uspeh in v svoje ideje prinaša veliko pozitivne energije in zanosa, ki nas poganja naprej vsak dan. Pomembno je, da imamo poleg vere tudi jasen cilj v življenju ter smisel za življenje, saj preveč razpršenosti med tisoč stvarmi ne vodi do osebnega zadovoljstva ali uspeha. Enako velja za razpršenost med idejami – če nismo osredotočeni na eno ključno idejo, lahko izgubimo fokus in s tem izgubimo potencialen uspeh.

Znanje, domišljija in organizacija vodijo do dosega ciljev

Znanje in dostop do informacij sta pomembna za uspeh pri določeni dejavnosti. Pomembneje je, da imamo sposobnost poiskati vire informacij, ki jih potrebujemo, kot pa da imamo vse potrebno znanje kar sami. Domišljija je pomemben vir idej, ki so jih ljudje skozi stoletja ustvarili. To nas spodbuja k ustvarjanju novih idej in inovacij, ki lahko pomagajo spremeniti svet. Organizacija je ključnega pomena za uspeh. Učinkovito upravljanje s časom in obveznostmi ter lastnosti, kot so pogum, sočutje, načrtovanje, obvladovanje podrobnosti in sodelovanje, so pomembni za dosego ciljev.

Tudi odločnost je pomembna za doseganje ciljev, je prepričan Smiljan Mori. Ljudje pogosto odlašajo in to izhaja iz pomanjkanja samozavesti ter zaupanja vase. Včasih nas tudi naši bližnji ne podpirajo, zato je pomembno, da se obdajamo s pozitivnimi ljudmi, ki verjamejo v nas in naše sposobnosti. Vztrajnost je ključnega pomena za dosego ciljev, vendar se ljudje pogosto odrečejo svojim ciljem. Obstaja več razlogov, zakaj to storijo, na primer nevera v lasten uspeh, pomanjkanje želje po cilju, pomanjkanje samodiscipline in visokih delovnih navad, pomanjkanje borbenosti in pomanjkanje spodbud iz okolice.

Okrepite vztrajnost in dosezite cilje

Krepitev vztrajnosti lahko dosežemo z jasno definicijo cilja, določitvijo konkretnih načrtov in omejevanjem negativnih vplivov okolice, ki največkrat ne verjamejo v naš uspeh. Pomembno je tudi, da se obdamo s pozitivnimi ljudmi, ki imajo podobno filozofijo do življenja kot mi in nas spodbujajo pri naših načrtih. Naše delovanje je tesno povezano s podzavestjo, ki je aktivna ves čas, tako podnevi kot tudi ponoči. Čeprav je ne moremo povsem nadzorovati, lahko vplivamo nanjo. Podzavest nam pomaga pri doseganju ciljev, še posebej, če verjamemo, da bomo uspeli in če se v to močno vključimo.

telovadba za starejše Previous post Telovadba za starejše omogoča kakovostno življenje v starosti
Next post Optični kabel za internet – kaj je to in kaj prinaša prodajalcu?