Občasne bolečine v hrbtu in križu, ki se pojavijo po dolgotrajnem (nepravilnem) sedenju ali dvigovanju bremen, lahko čez čas napredujejo v hude bolečine v križu. Pomembno je, da teh težav ne ignoriramo, saj lahko povzročijo resne posledice. Zdravnik specialist lahko hitro odkrije vzroke težav, svetuje o načinih zdravljenja ter izključi morebitne resnejše poškodbe ali deformacije.

Aktivno ukrepanje pri odpravljanju bolečin

Pri zmanjševanju bolečin lahko veliko storimo tudi sami. Ključno je, da poskrbimo za zdravje in moč hrbtnih mišic, ki so ključne za pravilno držo in zmanjšanje bolečin. Ker večino časa preživimo v sedečem položaju in pogosto zmanjka časa za gibanje, je pomembno poiskati alternativne rešitve. Ergonomski pisarniški stol SpinaliS se izkaže kot odlična rešitev za aktivno sedenje. Gre za medicinski pripomoček, ki je rezultat dolgoletnih raziskav, in je bil razvit tudi kot odgovor na težave s hrbtom. Ta izdelek, ki izhaja iz Slovenije, je pomagal že mnogim ljudem po vsem svetu pri odpravljanju hude bolečine v križu.

Hude bolečine v križu

Visoka incidenca bolečin v križu

O tem, kako pogoste so hude bolečine v križu, pričajo raziskovalni podatki, ki so javno dostopni. Kar 85 % odraslih naj bi se vsaj enkrat v življenju srečalo z bolečinami v križu. Poleg tega so hude bolečine v križu drugi najpogostejši razlog za bolniško odsotnost zaposlenih.

Šokantne številke o bolniških odsotnostih

Študija, ki jo je leta 2013 opravil Eurostat o bolniških odsotnostih delavcev v Evropski uniji, je prinesla šokantne rezultate. Mišično-skeletne motnje, v katere sodijo tudi bolečine v hrbtu, so bile vzrok za kar 60 % bolniških odsotnosti. To pomeni velik izziv tako za delodajalce kot zaposlene. Podjetniki dobro vedo, da bolniške odsotnosti negativno vplivajo na poslovanje. Z uporabo stolov SpinaliS kot preventivnega ukrepa pa lahko dosežemo do 60 % večjo delovno učinkovitost in zmanjšamo število bolniških odsotnosti. To bo zaposlenim omogočilo bolj udobno in produktivno delovno okolje.

Za dinamično in zdravo sedanje

Stoli SpinaliS ponujajo vrhunsko rešitev za dinamično sedenje, primerno tako za pisarne kot domače delovne prostore. Prilagojeni so tudi otrokom, ki se zaradi težkih torb soočajo s pogostimi težavami in bolečinami v hrbtu. V sodobnem življenjskem slogu večino časa preživimo v sedečem položaju. Ta neugoden vzorec se odraža tudi pri naših otrocih, ki preživijo ure v šolskih klopeh. Sedeč položaj traja osem ur ali več, sledijo mu pot v avtu, večerno posedanje za računalnikom ali na kavču. Skupno gledano, se v neprimernih položajih zadržimo vrtoglavih 15 ur na dan. Posledica so občasne težave s križem in hrbtenico, ki se lahko razvijejo v hude bolečine v križu, ki zahtevajo strokovno obravnavo. Izbira pravega stola za sedenje je ključna za zmanjšanje ali preprečevanje bolečin v križu in hrbtu. Ergonomski stol SpinaliS, ki simulira sedenje na žogi, je odlična rešitev. S tem stolom razbremenite hrbtenico, izboljšate prekrvavitev ter dobite ergonomsko oporo za udobno sedenje.

 

 

Vnetje prostate Previous post Možnosti obvladovanja težav pri vnetju prostate
Izobraževanje za odrasle Next post Učenje je potovanje brez meja: Izobraževanje za odrasle razširja obzorja