Bolečine v križu občuti vsaj enkrat v življenju prav vsak. Naš način življenja, ki je ves čas sedeč, pripomore k temu, da trpi prav križ in bolečine v križu so lahko zelo neznosne ter vedno hujše. Najbolje je, da takoj obiščemo terapevta, fizioterapevta ali zdravnika, da ugotovijo, kaj e narobe in kako se bomo zdravili. Bolečina namreč vedno pove, da je nekaj narobe in moramo narediti spremembe.

bolečine v križu

Bolečine v križu največkrat povzroča sedenje od malega na stolih, v službi, šoli, pred televizijo in za mizo pri jedi. Premalo imamo gibanja, kar bolečine še pospeši. Pravijo, da bolečine povzroča tudi stres. Zelo velikokrat bolečine v križu povzroča nepravilna obutev, tudi napačni položaji v postelji ter nepravilna ležišča. Nekatere poškodbe in bolezni pa so tudi povezane s temi bolečinami. Veliko žensk bolečine v hrbtu in križu občuti tudi med menstruacijami.

Zelo velikokrat skoraj v vseh primerih seda pomagati s fizioterapijo na profesionalni način. Najprej morajo diagnosticirati, kaj sploh bolečine povzroča, da se potem tudi vzroke odpravi in zmanjša ali odpravi bolečina s fizioterapijo. To mora izvesti izkušen fizioterapevt. Nikakor ni primerno, da to izvede laična oseba, ker lahko pacienta še bolj poškoduje. Hrbtenico je treba tretirati zelo resno, ker so poškodbe lahko dolgotrajne in zelo neprijetne, človeka priklenejo na posteljo ali voziček.

Bolečine v križu ne izginejo tako hitro, razen če gre za napetosti mišic in tkiv, potem že dobra masaža pomaga te bolečine odpraviti, če ne pa je treba vztrajati s fizioterapijo dlje časa in mirovati, dokler se bolečine ne poležejo. bolečine so resen znak za ukrepanje in razmislek o odpravi vzrokov za bolečine. Ne smemo jih ignorirati in si misliti, da bo to že minilo, včasih to pusti prav resne in trajne posledice. vsekakor je potrebno najeti dobrega fizioterapevta, ki točno ve kaj dela in bo naredil samostojen pregled ter oceno poškodbe.

gibanje cen nafte Previous post Zakaj je gibanje cen nafte tako turbulentno?
hipnoza Next post Kako, kje in kdaj nam lahko pomaga hipnoza