So vašemu dojenčku začeli rasti prvi zobje? Veste, kdaj morate z njim prvič na obisk k zobozdravniku in kdo sploh sprejema otroke? Doktor 1A vam zagotavlja najboljše otroške zobozdravnike, ki znajo zelo dobro poskrbeti za otrokove zobe in jih naučiti, da obisk zobozdravnika ni nič strašnega.

Otroški zobozdravnik je ključen za zdrav razvoj otrokovih zob. Pomembno je, da ga z otrokom obiščete čim prej, najkasneje pa eno leto po otrokovem rojstvu, saj bo le tako pravočasno poskrbljeno za otrokovo ustno higieno. Rednih pregledov pri zobozdravniku se moramo udeleževati vsi in otroci niso nobena izjema. Že res, da se zobozdravnika marsikdo boji, a to nikakor ni razlog, da ne bi hodili na zobozdravniške preglede, pri katerih lahko zobozdravnik odkrije nepravilnosti v ustni votlini in jih ustrezno zdravi. Na ta način se preprečijo hujši in nepotrebni problemi, ki nastanejo zaradi nepravilne ustne higiene.

Za otroke je obisk zobozdravnika lahko še posebej stresen dogodek, zato ga moramo nanj pripraviti. Najprej je pomembno, katerega zobozdravnika izberemo. Dober otroški zobozdravnik bo vedel, kako pristopiti do otroka, mu razložil svoje delo in bo bil pri obravnavi še posebej nežen. Tak pristop bo otroku dal vedeti, da zobozdravniški pregled ni nič strašnega in se bo znebil strahu, ki ga je morda prej imel. Tako bo tudi v najstniškem obdobju in kot odrasla oseba brez problema obiskal zobozdravnika in mu zaupal svoje težave. Tudi starši lahko veliko naredimo za to, da otroka ne bo strah iti k zobozdravniku – razložimo mu, zakaj je obisk zobozdravnika nujen in ga spodbujamo, da redno skrbi za svojo ustno higieno. Če imamo sami strah pred zobozdravnikom, ga skušajmo odmisliti, saj bo to otrok hitro začutil in bo tudi on ponotranjil strah.

Otroški zobozdravnik je zelo pomemben člen pri otrokovem razvoju, saj skrbi za ustno higieno otrok. Od tega, kakšnega zobozdravnika boste izbrali za svojega otroka, je odvisno tudi to, ali ga bo obiska strah ali ne.

Previous post Kako uredba GDPR krepi zaupanje in zagotavlja varstvo?
Next post Spodbujanje ustvarjalnosti z barvicami in svinčniki