Počivalniki so udobni stoli in fotelji, ki so običajno oblazinjeni. Izdelani so tako, da so izjemno lepi in estetski ter udobni za telo. Vsi počivalniki so namenjeni počitku in udobju, zato se prilagajajo naši fizionomiji. Zato, da so čim bolj udobni, so tudi oblazinjeni ter izdelani največkrat iz naravnih materialov. Lahko pa izberete tudi umetno usnje, če vam je tudi cena pri tem pomembna. Je pa dejstvo, da so kakovostni počivalniki velik dlje časa uporabni in lepi, kot iz umetnih mas. Izbirate lahko med različnimi modeli in barvami. Izberete jih tako, da se ozrete na stil pohištva in poda, ki jih imate v stanovanju ter počivalnik temu prilagodite.

Kateri počivalniki sodijo v vaš dom ali pisarno?

Razni počivalniki so lahko kjerkoli v domu ali pisarni.  V pisarni so namenjeni počitku zaposlenih med delom ali po njem, da razmislijo, se spolstijo, zadihajo, se pomenijo s sodelavci, se razvedrijo in potem je delovna storilnost veliko večja kot je bila prej, ko so bili v stresu in so bili utrujeni. To je velika vrednost udobnih počivalnikov.

počivalniki

Če se ozremo po stanovanju, je počivalnik dejansko lahko v vsakem prostoru vključno s kopalnico, če imate dovolj prostora. Tako si lahko vsak vzame čas za sebe in si odpočijete telo in duha kadar koli potrebuje ne glede na to, ali vas ej več v podjetju ali doma. Počivalnik pa izberite glede na stil prostora in glede na to, kaj je za vas udobje. To pomeni, koliko ste veliki, težki, ali imate raje bolj trdo podlago ali bolj mehko. Tudi glede nato, za kaj ga boste potrebovali.

Počivalniki so izdelani za sedenje in meditiranje, za bran je, učenje, igranje z otroki lai hišnimi ljubljenci, tudi za spanje in gledanje televizije. Njihova vrednost je v tem, da telesu dajo sproščenost. To p9emni, da se sprostijo mišice in živčevje, ter se postavijo v svoje normalno pozicijo, kjer se človek dobro počuti. Takrat boste lažjem mislili, reagirali in delali po počitku.

Koliko časa se priporoča počivati v počivalniku?

Počivalniki so izdelani za dolgotrajno počivanje, tako da to seveda ni omejeno na nek čas. Vendar nas telo vedno opozori, če se zasedimo in se ne gibamo dovolj, kar čutite kot bolečino in trde kolena, medenico ter boleče kosti. Če ste zelo utrujeni in ste navajeni meditirati, vam bo že ena minuta, da se usedete v počivalnik in zaprete oči ter  se sprostite izjemno pomagala, da boste se vrnili v super stanje. Vendar je ta to potrebna vaja.

Večina ljudi potrebuje od 15 do 20 minut počitka, da preide iz faze stresa v alfa stanje in nato v globje stanje sproščenosti ter se nato vrne nazaj v normalno stanje možganov, ko delamo budni. Če ste zelo utrujeni, boste gotovo zaspali. Podnevi človek, da si res spočije, če je kaj zelo narobe, potrebuje dve udi počitka, dremanja ali spanja. Če pa imate še resnejše težave, pa pojdite kar v posteljo za 8 ur in problem bo rešen. Torej, najbolj priporočamo počitek od ene minute do ene ure, potem pa le vstanite iz počivalnika in se malo tudi pretegnite.

otroška igralnica Previous post Otroška igralnica za praznovanje rojstnih dni
Razstave-Dolenjska Next post Razstave dolenjska – lepote in znamenitosti Slovenije