Sončne elektrarne poskrbijo za vašo avtonomnost in brezplačno elektriko. So najsodobnejši način pridobivanja lastne elektrike na naraven in ekološki način. Če ste siti plačevanja velikih računov za elektriko in ne veste, koliko vas bo sploh stala ter ne želite več loviti najboljšega ponudnika in distributerja vsako leto, potem je rešitev lastna sončna elektrarna in lastna elektrika. Postavitev sončne elektrarne pa je edina rešitev za take, ki nimajo dostopa do sistemske elektrike, kot si oddaljene hiše, vikendi, koče in podobno, tudi prikolice in gospodarske stavbe.

sončne elektrarne

Sončne elektrarne so dobra ekološka izbira, ker uporabljajo zgolj obnovljiv vir energije, ki so sončni žarki. Foto voltaika jih spremeni v elektriko, ki jo lahko uporabljate ves čas ter tudi oddajate v javni električni sistem, če tako želite. Poleti boste imeli višek električne energije, ker je običajni takrat zelo veliko sonca, ki je močno, zato boste lahko elektriko oddajali v sistem, kjer se bo hranila za vas, ko bodo prišli meseci brez sonca ali z malo sonca in če ste velik porabnik elektrike, boste imeli verjetno premalo energije v teh mesecih.

Takrat boste elektriko prejeli iz sistema, kjer se je poleti shranila in spet bo vse v redu. Če ste porabili več elektrike, kot ste jo oddali, boste palači, če pa ste je več proizvedli kot porabili, boste plačani.

Sončne elektrarne se splačajo le, če bodo delovale vsaj 20 let in če so kakovostne. Še bolj se splačajo, če ste v sistemu ker boste lahko prejeli subvencijo za investicijo, kar vam bo strošek povrnilo že v treh letih. Zelo kakovostne sončne elektrarne lahko zdržijo tudi 40 let, preden se morajo celice zamenjati. Te se ekološko reciklirajo in razstavijo, d je za naravo tudi s te strani poskrbljeno.

Elektrarna naj bo ali na strehi na južni strani, celice morajo biti nagnjene proti soncu za 32 stopinj, kar vam naredi seveda usposobljen mojster.

skarpniki Previous post Škarpniki
notranja vrata Next post Notranja vrata in njihove posebnosti