Manjkajoči zob je lahko prava nadloga, ki osebi preprečuje sproščen nasmeh. Zobna protetika vsako leto reši na tisoče nasmeškov. Malokdo pa ve, da z zobno protetiko zobozdravniki rešujejo tudi druge težave, ki niso le estetskega izvora. Če tudi vi želite popolen nasmeh, pa vas pri tem omejuje kakšen manjkajoč ali poškodovan zob, potem je zobna protetika rešitev za vaš problem. Po pomoč se obrnite na strokovnjake Lux Dental in ne boste se več nehali smejati.

Rešitev nerešljivega – ko se že zdi, da se nasmeha ne da več popraviti

Pogosto zmotno mišljenje je, da je izguba zob posledica le nepravilne higiene. To je daleč od resnice, saj je izguba zoba dejansko zelo pogost pojav, ki pa večinoma posledica poškodbe ali bolezni. Zobna protetika ali v zobozdravstvenem žargonu – nadomeščanje zob, predstavlja rešitev pri nadomestitvi poškodovanih in izgubljenih zob.

Pod pojem zobna protetika spada: nadomeščanje manjkajočih zob, estetsko in funkcionalno zdravljenje, oskrba zob in urejanje različnih zobnih protez. Pri delu se uporablja le najbolj vrhunske materiale in priznane zobne tehnike, ki izdelujejo zobne luske, prevleke, proteze in mostičke ter implantate.

Z zobno protetiko se ne rešuje le estetskega problema – privlačen nasmeh je, verjeli ali ne, dejansko zgolj bonus. Zobozdravniki namreč v prvi vrsti rešujejo zdravstveni problem funkcionalnosti ustne votline. Najhuje, do česar lahko manjkajoči zobje pripeljejo, je izginjanje čeljustne kosti, ki pa je zelo težko nadomestljiva. Ko se začne spreminjati dlesen, pa je za zobno protetiko že prepozno, zato je treba ukrepati hitro. Prav tako lahko kot hujša posledica manjkajočih zob in zastajanja ostankov hrane, nastane zobna gniloba in različna vnetja. Z zdravjem svojih zob zato nikar ne odlašajte in se, v primeru težav zglasite pri Lux Dental zobozdravstvenih strokovnjakih. Svetovali vam bodo glede tipa zobne protetike, ki je za vas najbolj primerna – fiksna ali snemna in vam nudili celovito storitev oskrbe vaših zob. Cenite sebe in svoje zdravje – svojim zobem zagotovite pravilno nego, sebi pa privoščite zavidljiv nasmeh.

 

lektoriranje diplomskih nalog Previous post Lektoriranje diplomskih nalog DigitPen
krožne žage Next post Krožne žage; pravo orodje domačih mojstrov