Cevna izolacija deluje dobro, če izberete pravi izdelek za svojo aplikacijo in se izognete zapravljanju denarja. Cevna izolacija je ključnega pomena za to, da ne izgubljate toplote, če po ceveh teče vroča voda ali saj se ne segrejejo, če potrebujete mrzlo vodo. Tako ne izgubljate energije. Ena od stvari, o kateri ljudje pogosto sprašujejo je, kaj dejansko pomenijo navedene mere za izolacijo cevi. Pri opisu izolacije cevi boste vedno videli tri navedene meritve; debelino stene, velikost in dolžino izvrtine.

pipe insulation

Ko se izbira cevna izolacija, debelina stene zelo preprosto pove, koliko izolacije imate. Na primer, če imate 13 mm izolacijo stenske cevi, potem to pomeni, da imate 13 mm izolacije na obeh straneh cevi. Ta debelina je zelo pogosto eden najpomembnejših delov vaše odločitve in če je pretanka, morda ne boste dosegli želenih rezultatov, vendar, če je predebela, se morda ne bo prilegala med vašo cev in steno. Zato mora biti cevna izolacija res strokovno narejena.

Če nimate veliko prostora, vendar želite preprečiti, da bi vaše cevi izgubile preveč toplote, boste morda želeli uporabiti 9 mm ali 13 mm debele stene; to bo zagotovilo poceni in učinkovite prihranke energije, čeprav ne pozabite, da morate izolacijo pravilno zatesniti, da preprečite vrzeli, skozi katere bo uhajala toplota. Če imate več prostora in iščete največjo učinkovitost, boste morda želeli uporabiti 25 mm steno, da boste dosegli najboljše rezultate.

Precej preprosto pravilo je, da za preprečevanje izgube energije, večja, kot je cev, debelejša je izolacija, saj bo imela večjo površino in tako hitreje izgubljala toploto, toda za zaščito pred zmrzaljo tanjša, kot je cev, debelejšo izolacijo boste potrebovali, saj bo manjša količina vode hitreje zmrznila. V tem primer je cevna izolacija idealna, vendar mora biti pravilna.

Velikost izvrtine je v bistvu luknja, skozi katero gre cev, ki jo izolirate. To je meritev od ene do druge strani vaše cevi, ki se imenuje premer cevi. Večina velikosti izvrtin je zasnovana tako, da ustreza velikostim bakrenih ali železnih cevi, saj so te najpogostejše, če pa so vaše cevi plastične, bi običajno uporabili najbližjo velikost. Na primer, če imate plastično cev s premerom 25 mm, bi uporabili izolacijo cevi z izvrtino 28 mm; vedno izberite številko več in ne manj. Malo dodatnega prostora ni problem, a če je pretesno, se lahko odpre, tudi če cevna izolacija zalepite z lepilom.

Previous post Modri pinot pridobiva na priljubljenosti
multipla skleroza Next post Kaj je multipla skleroza in ali jo imate tudi vi