Svet se spreminja in vse več prevoznih sredstev začenja prehajati električno zasnovana vozila. Tu niso izjema niti električni motorji, kot lahko preverite na http://www.tromox.net/. Električni motorji menjajo vožnjo na bencin, z vožnjo na elektriko in tako kot mnogi avtomobili skrbijo, da bo naše okolje v prihajajočih letih bolj čisto in z manj onesnaženja. Taki motorji so že zelo dobro izdelani in nekateri se lahko že primerjajo z ostalimi motorji. Čeprav so v večini primerov nekoliko počasnejši od motorja na bencin, se lahko vseeno z njim peljete tudi do 93 km/h.

Zakaj se odločiti za električni motor?

Električni motorji postajajo vse bolj zmogljivi, saj se tudi tehnologija vseskozi nadgrajuje. Motorji na elektriko so zelo prijazni do okolja. V okolje ne spuščajo odpadnih plinov, ki bi negativno vplivali na okolico. Zato so priporočljivi za tiste, ki se z motorjem vozijo večkrat. To se pozna tudi pri tem, da lahko pri nakupu električnega motorja zaprosite za subvencijo Eko sklada, ki vam nato povrne del stroškov. Različni modeli imajo različne prednosti, vsekakor pa je odlična nadgradnja navadnemu motorju ali kolesu.

Kakšno dolžino prepelje električni motor?

Novejši električni motorji so tudi že zelo zmogljivi. Z napolnjeno baterijo lahko prevozite tudi več kot 100 km. Seveda se tu dejanska prevožena pot razlikuje glede na model motorja, pa tudi na samega voznika. Povprečno lahko vozniki z večjo telesno težo prevozijo malenkost krajšo pot. To velja tudi, če je na motorju druga obremenitev. Na pot vpliva tudi vaš način vožnje. Načeloma, se baterija prej izprazni, če voznik večkrat nenadoma zavira ali pospešuje. Zato je za najboljši izkoristek priporočljiva enakomerna vožnja.

Na zadnjo večjo razliko pri dosegu električnega motorja pa vpliva tudi podlaga in zunanji vplivi. Če bo z nasprotne smeri pihal močan veter, bo zaradi upora električni motor prepeljal krajšo razdaljo. Tudi večji vzponi pomenijo, da mora motor porabiti več energije in zato prevozi krajšo razdaljo.

 

stolčki za hranjenje Previous post Kateri stolčki za hranjenje so na razpolago na spletni strani
zobobol Next post Najpogostejši razlogi za zobobol