Za vse, ki se zanimajo za igranje igric, ter za tiste, ki potrebujejo močnejši računalnik za ostale naloge, so najbolj prikladni gaming računalniki. Za takšne stvari mora računalnik namreč imeti dovolj kvalitetne komponente, kot sta procesor in grafična kartica, seveda pa mora biti takšen računalnik narejen tudi tako, da omogoča nadgradnje.

Začnemo s procesorjem, ki si ga lahko zamislite kot možgane samega računalnika. In če imate močan procesor, bo ta lahko v kar največji meri izkoristil kvalitetno grafično kartico. Zato si izberemo procesor z visokim taktom in gledamo, da ima vsaj štiri jedra. Seveda lahko tudi več, odvisno od tega, kaj boste z računalnikom počeli. Nato potrebujemo zmogljivo grafično kartico, ki nam bo zagotovila kakovostno resolucijo in visoko število sličic na sekundo. Seveda  velika večina igralcev ne bo zadovoljna s samo 60 sličic prikazanih na sekundo. Gaming računalniki so izdelani prav s tem namenom, da zadovoljijo še tako zahtevne uporabnike.

gaming računalnik

Za vse te močne komponente boste potrebovali zmogljivo matično ploščo, na to komponento bodo povezane tudi vse ostale, zato dobro premislite o njej za morebitne nadaljnje nadgradnje katerih koli drugih komponent. Da boste do svojih podatkov oziroma datotek dostopali najhitreje mogoče boste potrebovali SSD, ta vam omogoča dostop do vseh podatkov, ki so nameščeni na vašem računalniku ter je mnogo boljši od HDD-ja, saj je veliko hitrejši ter se ne pregreva, kapaciteto si pa izberite sami.

Seveda potrebujete tudi odličen zaslon, ki vam bo prikazoval vse, kar boste počeli na svojem gaming računalniku. Zelo pomembno je tudi pravilna izbira tipkovnice, naj bo stabilna in tiha za kvalitetno izkušnjo med uporabo vašega gaming računalnika.

Možno je dobiti namizni ali prenosni gaming računalniki, lahko pa tudi dobite veliko dodatnih komponent. Tako si boste lahko priskrbeli to kar vam najbolj ustreza. Ne priporočamo vedno najcenejše naprave, saj je cena zelo odvisna od samih komponent in zato se morate odločiti kako močan gaming računalnik potrebujete vi.

paletni viličar Previous post Robustni a okretni paletni viličar za dvigovanje tovora
oblikovanje-vizitk Next post Pravilno oblikovanje vizitk