Paletni viličar je odličen pripomoček za to, da premaknete težak tovor iz ene na drugo točko. Zanesljive viličarje najdete tukaj https://labfill.eu/paletni-vilicarji/, kjer jih lahko tudi naročite. To so majhne in priročne naprave na hidravliko, ki lahko dvignejo do 1000 kg na visoko točko do dveh metrov. Deluje na elektriko z upravljalno ročko na gumbe. Ko se izprazni, ga napolnite in delate naprej. Da dvigne tako težak tovor pa uporablja hidravliko. Stane cca 3500 evrov, kar je zanemarljivo za podjetja, ki potrebujejo takega super pomočnika za težak tovor, premik strojev ali svojih izdelkov na palete ter v kombije in tovornjake.

paletni viličar

Paletni viličar je super uporaben tudi v skladiščih, ker je izjemno majhen in okreten. Nekatere verzije so izjemno visoke tudi dva metra tako, da lahko nalagate težke kose kar visoko. Nalaganje pa je varno in zanesljivo. Paletni viličar je na kolesih, tako da ga z lahkoto peljete kamor koli želite in ima tudi odzivno krmilo za nežne in ostre zavoje. Super je to, da ima vgrajen tudi polnilec, ko se izprazni baterija. Zaslon vam prikazuje, koliko je še poln, če ga nima, pa vidite po odzivu ročice, kdaj je treba polniti.

Ko se odločate, kateri paletni viličar bi bil za vas, je najbolje se posvetovati s trgovcem, mu razložiti vaše potrebe, da vam predstavi takega, ki ga boste lahko uporabili za več namenov. Obstajajo tudi taki ročni viličarji, ki niso na elektriko, ampak delujejo zgolj na hidravliko, ki jo vi upravljate z lastnimi rokami. Ti so primerni za tiste, ki nimate veliko težkega tovora in le občasno kaj prekladate, ker je cenejši in ne potrebuje nobene energije.

Paletni viličar je zelo varen za upravljanje, vseeno se priporoča seveda upoštevati vse varnostne ukrepe, da se izognete kakršni koli nesreči. Ti viličarji so precej robustni in zelo vzdržljivi in se ne kvarijo. Servis boste potrebovali le redko.

krožne žage Previous post Krožne žage; pravo orodje domačih mojstrov
gaming racunalniki Next post Gaming računalniki za najzahtevnejše