Izdelki iz pločevine so danes osnova vsega inženirstva. Vidimo jih lahko povsod – od avtomobilov in strojev do hišnih fasad in pohištva.

Zato je laserski razrez pločevine vedno bolj iskana storitev. Zakaj je to storitev dokaj težko najti (ali pa so izjemne dolge vrste, sploh če želimo to storitev samo kot majhen projekt, morda izdelavo prototipa)? Trenutno najkvalitetnejši stroji za laserski razrez so izjemno dragi. Le redko kdo si privošči tako visoko investicijo (naprimer ByStar 3015 Fiber 10kW stane približno pol milijona evrov), v kolikor ni stroj za notranje potrebe istega podjetja in torej kupijo stroj, da delajo na njem ves čas le svoje izdelke.

Kaj pa lahko storimo mi, ki potrebujemo laserski razrez pločevine samo za eno malo reč za doma ali pa potrebujemo le za izdelavo prototipa, morda rabimo le za eno uro v dnevu za manjše količine izdelkov iz metala …?

V Trbovljah so s pomočjo Občine Trbovlje in domačega podjetja Dewesoft ustanovili Zasavski podjetniški inkubator. V njem deluje podjetje Katapult Metal, ki ima v souporabi mnogo strojev za izdelke iz metala. Tudi laserski razrez pločevine na profesionalnem stroju. Na teh strojih delajo manjše serije izdelkov, prototipe in so nasploh namenjeni za podporo startupov, ki razvijajo svoj izdelek, nimajo ogromnih začetnih investicij, poleg tega s količinami še ne morejo biti konkurenčni večjim akterjem v Sloveniji ali v svetu.

Za domačo rabo ali za razvoj svojega podjetja, svojega izdelka – v vsakem primeru se lahko obrneš na Katapult METAL, ki ti lahko pomaga tudi pri laserskem razrezu pločevine. No, pa še marsikaj – naredijo ti skoraj karkoli iz metala. Več informacij si lahko pogledaš na strani Katapult Metala, kjer ti tudi bolj razložijo laserski razrez pločevine.

ovitki za telefon samsung Previous post Ovitki za telefon samsung so na voljo za vse modele
Next post Do visoke odškonine pomaga odškodnina Planinšec