Nakit je pomemben del garderobe vsake ženske. Med najbolj priljubljen nakit zagotovo spadajo uhani. Pridejo v najrazličnejših oblikah, velikostih in materialih. Preden se odločite za nakup uhanov je dobro razmisliti, kaj želite z njimi sporočiti in kakšni bodo na vaš obraz najbolje pasali. Obstaja več vrst uhanov in nekateri se bolj udobno počutijo z visečimi uhani, medtem, ko so pri nekaterih dovolj le majhni, skoraj neopazni uhani. Nakup uhanov je tudi priljubljeno darilo za najdražje. Ampak spet je treba poudariti dejstvo, da je pred nakupom treba premisliti, kakšne uhane kupiti, da bo vaša ljubljena oseba najbolj zadovoljna.

Različne vrste uhanov

Že od starih časov naprej, so bili uhani priljubljen kos nakita. Čez zgodovino in še sedaj, so jih nosile tako ženske kot moški. Ker so tako popularni, skoraj ni oblike, v kateri ne pridejo. Najbolj osnovni uhani, ki so primerni za vse, ki nimajo radi vpadljivega nakita, so majhni in neviseči uhani. Načeloma gre pri takih uhanih za srebrno ali zlato kroglico. V nekaterih primerih gre za majhne kamenčke, kot so diamanti ali cirkoni. Lahko gre tudi za kombinacijo zlata, srebra ali kakšnega drugega materiala z diamantom ali cirkonom.

Tisti, ki želijo bolj izstopati, pa se lahko odločijo tudi za viseče in tako bolj vpadljive uhane. Taki pridejo res v vseh mogočih oblikah. Lahko so različnih oblik, ovalni, okrogli, koničasti, zgolj padajoči in podobno. Tisti, ki so bolj zahtevni, se lahko odločijo za uhane v obliki srčkov, štiri peresnih deteljic in v ostalih oblikah, ki niso najbolj osnovne. Take oblike so velikokrat v kombinaciji s kamni, kot so cirkoni.

Ko se odločate za uhane, ki bi vam najbolj pristajali, morate upoštevati tudi obliko vašega obraza. Tistim, z bolj okroglim obrazom bodo bolj pristajali podolgovatih linij. Tisti pa, ki imajo bolj podolgovat obraz, pa bodo pasali bolj polni uhani.

delitev premoženja Previous post Kako se opravi delitev premoženja med zakonci in potomci
Next post Kakšen mora biti otroški zobozdravnik, da bo otrok imel zdrave zobe