Delitev premoženja je lahko pereče vprašanje, ki si ga lahko razsvetlite na tej povezavi https://www.odvetnicasibila.si/delitev-premozenja/ in ugotovite, kako ukrepati v primeru, da se z nekom razidete in greste svojo pot ali pa nekaj podedujete oziroma lahko tudi podarite vašim naslednikom. Delitev premoženja je lahko med dediči, nasledniki, zakonci, zunaj zakonskimi partnerji, poslovnimi partnerji pa še kakšna situacija se najde, kjer je premoženje skupno in se ljudje odločijo, da bi radi s svojim premoženjem upravljali sami.

delitev premoženja

Delitev premoženja se največkrat ureja takrat, ko se zakonca razideta. Dostikrat gre tu za čustvene izlive in različne poglede zakoncev na skupno premoženje ter posebno premoženje, ki sta ga ustvarila med tem, ko sta bila v zakonski ali izvenzakonski skupnosti. Seveda družinsko pravo to natančno določa, komu kaj pripada, vseeno pa se pogosto zaplete, če eden od zakoncev meni, da drugemu ne pripada toliko, kot piše v zakonu in pride do spora.

V tem primeru je dobo najeti odvetnika, ki ima s tem veliko izkušenj in je tudi mediator. Najbolje je namreč, da se premoženje razdeli izvensodno, zato mora biti tak odvetnik tudi mediator. Veliko dražje je za oba, če se spreta in se sproži sodba na sodišču, ki terja dosti časa in živcev, prič ter stroškov. Zato lahko delitev premoženja reši dober izkušen odvetnik, ki bo realno pogledal obe strani in predlagal, kaj je najbolje ostriti v danem primeru. Primeri pa se eden od drugega močni razlikujejo.

Delitev premoženja pa se dostikrat naredi tudi med potomci umrlega, če to premoženje ni bilo prej razdeljeno in zapisano v oporoki. Potem se lahko izven sodno ali na sodišču potomci dogovorijo med seboj, komu bo kaj pripadlo in koliko, pri čemer pomaga dober odvetnik, da je zadeva pravična in nobena stranka ni oškodovana. V takem primeru, ko se ljudje med seboj ne strinjajo je seveda najbolje najeti odvetnika in to težavo rešiti preden pride do obravnave, da je čim krajše in čim cenejša.

majice Previous post Majice so potujoča reklama za vas, izkoristite to
uhani Next post Uhani so opazen nakit