Bolečina je za vsakogar neprijetna, saj postanemo slabe volje. Vseeno kaj nas boli ni prijetno in tudi imamo nekako dan poslabšan. Takrat takoj posegamo po raznih zdravili ali tabletah, da bi to bolečino čim prej odpravili. Še huje pa je če se nam pojavlja kakšna bolečina v ustih. Ja, največkrat imamo v ustni votlini težave z zobmi. Lahko pa nas tudi bolijo dlesni, takrat govorimo največkrat o vnetje dlesni. Lahko kupimo smrekovo mazilo za vnete dlesni, ker ljudje pravijo da zelo pomaga.

vnetje dlesni

Pravijo, da ima vsak človek vsaj enkrat vnetje dlesni, včasih mogoče niti ne vemo da so naše dlesni vnete. Ni prijetno, ko pride do tega, ker včasih znajo dlesni kar boleti. Največkrat ne vemo kaj narediti in čakamo doma, da bolečina ter oteklina mine sama od sebe. Samo to najbolj ni zdravo in tudi ne dobro za nas. Priznam sem tudi ena od tistih, ki ostanem doma in mine čez dan, dva ali tri. S tem si lahko nakopamo hude težave z vnetje dlesni, če ne zdravimo pri zobozdravniku.

In kakšni so znaki za vnetje dlesni, da boste vedeli, če se vas ta težava loteva? Največkrat so boleče dlesni oziroma otečene, če postanejo bolj rdeče, kot po navadi, tudi ko ščetkate se včasih pojavi kri, to je sigurno začetek vnetja, če imate zadah iz ust je tudi lahko, da gre za vnetje dlesni. To so najpogostejši znaki, ki vam bodo dali vedet, kaj se dogaja. Najboljše, da takrat greste do zobozdravnika, da vam pove kako je hudo. On se bo odločil za nadaljnjo zdravljenje. Lahko se zgodi, da ostanete brez zoba, ker ne zdravite pravo časno. Saj sem že omenila ljudje hvalijo smrekovo mazilo, ki ga lahko kupite v lekarni ali na spletu. Samo vedite, če se vam pogosto vnetje pojavlja, raje obiščite zobozdravnika naj vam pove in naredi pravo zdravljenje naprej.

Previous post Notranja vrata
Next post Industrijska rolo vrata