Ko stopite v hišo ali stanovanje, kjer prebivajo tudi mlajši družinski člani, se lahko neredko spotaknete ob najrazličnejše igrače. Če bi si nekatere med njimi pogledali podrobneje, bi kaj hitro opazili, da so precej ali pa skoraj povsem neuporabne. Pri izbiri igrač za otoke bi morali biti veliko zahtevnejši. Bolje bi bilo, da bi otrokom kupili manj igrač in da bi bile te toliko učinkovitejše.

Ne glede na to, ali kupujete igrače za fante ali dekleta, se morate v prvi vrsti vprašati, ali si igrača sploh zasluži priti v vaš dom. Neredko se zgodi, da nas pri izbiri igrače pritegne samo ljubek videz, ne pomislimo pa, ali bo igrača za otroka dovolj atraktivna tudi v drugih pogledih.

Univerzalne igrače za oba spola

V trgovinah za igrače boste morda naleteli na kategorije, ki so poimenovane kot igrače za fante in igrače za dekleta. Tako boste lahko hitro vedeli, kaj je na voljo za vašega dečka in kaj za deklico. Po drugi strani pa obstajajo tudi univerzalne igrače, ki so namenjene obema spoloma.

igrače za fante

Kocke v številnih različicah so na primer vrsta igrač, ki je primerna tako za fante kot deklice, čeprav nekateri menite, da so kocke primernejša izbira za fante. Podobno na primer velja za puzzle oziroma sestavljanke. Je pa res, da je lahko od motiva, ki je rezultat sestavljanke, odvisno, ali boste igračo podarili dečku ali deklici.

Igrače v obliki različnih prevoznih sredstev

In katere so na primer tipične igrače za fante? Verjetno smo prav vsi najprej pomislili na različna prevozna sredstva v obliki igrač, na primer na gasilski ali policijski avto, na traktor, tovornjak, avto ter podobno.

Za fantke so primernejše tudi igrače v obliki različnih orodij, s katerim lahko na primer v svoji otroški delavnici popravljajo svoja prevozna sredstva. Takšne vrste igrač zagotovo veljajo za najučinkovitejše, saj malčki pri tem odlično urijo najrazličnejše spretnosti.

Igrače v obliki prikupnih lutk

Za deklice pa so veliko primernejše igrače v obliki lepih lutk s privlačnimi oblekicami. Deklico lahko na primer razveselite tudi z nakupom igrače v obliki dojenčka z vozičkom. Zanje so zelo priljubljeni tudi kompleti, ki vsebujejo materiale, iz katerih lahko sestavljajo zapestnice in druge vrste otroškega nakita.

notranja vrata Previous post Notranja vrata in njihove posebnosti
Next post Lateks ležišča za vaš dom