Priljubljene Terme Topolšica so kompleks s termalnimi izviri vode, ki se nahajajo v lepi pokrajini Savinjske doline. Preberite si več na naslovu https://www.apartmajitopolsica.si/terme-topolsica/. Okoli kompleksa se razprostirajo gozdovi in hribi, kar omogoča prijeten in sproščujoč oddih v naravi ter številne možnosti za aktivnosti na prostem. Mesto Topolšica se nahaja ob vznožju Uršlje gore in ponuja privlačno turistično destinacijo že več kot sto let.

Idealen prostor za sprostitev in družinsko zabavo

Terme Topolšica imajo dolgo zgodovino, saj so prvi termalni viri na tem območju bili odkriti že v času Rimljanov. V 16. stoletju je bil Topolšica že priljubljena turistična destinacija zaradi zdravilnih lastnosti mineralne vode, ki so jih s pridom izkoriščali. Med drugo svetovno vojno je bilo območje močno poškodovano, vendar pa se je turizem ponovno začel razvijati in Topolšica je danes ena izmed najboljših toplic v Sloveniji. Terme Topolšica so po mnenju mnogih najboljše terme v Sloveniji, saj ponujajo edinstveno oblikovan termalni kompleks in široko paleto aktivnosti za obiskovalce. Izbirate lahko med notranjimi in zunanjimi bazeni, ki so primerni za sprostitev in rekreativno plavanje, saj termalna voda vsebuje številne koristne minerale, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje.

Termalni bazeni so primerni za ljudi, ki okrevajo po boleznih ali operacijah, pa tudi za družine in otroke. Poleg bazenov so na voljo tudi savne in druge storitve wellnessa, zato so te terme priljubljena turistična destinacija. Obiskovalci lahko uživajo v različnih vrstah savn, masažah, kozmetičnih tretmajih in drugih oblikah sprostitve. Na žalost pa trenutno zunanji vodni park Zora in wellness center Zara ne obratujeta. Terme Topolšica so odlična destinacija za družine z otroki, saj ponujajo široko paleto aktivnosti za vse starosti in okuse. Poleg bazenov, kjer se lahko otroci zabavajo v vodi, so v bližini na voljo tudi številne druge možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Vaša oaza udobja ob termalnih vrelcih

Za popolno udobje pa so vam na voljo apartmaji Topolšica, ki vam omogočajo neposreden dostop do term ter udobno bivanje sredi narave. Terme Topolšica so prava izbira za vas in vašo družino. Ne odlašajte več, rezervirajte svoj oddih že danes in se pripravite na nekaj čudovitih dni v objemu narave ter termalne vode.

Terme Topolšica

Termalna voda ima številne koristne in blagodejne učinke, med katere spadajo zmanjšanje bolečin v mišicah in sklepih, izboljšana prekrvavitev, lajšanje stresa, izboljševanje kakovosti kože, krepitev imunskega sistema ter lajšanje bolezni dihal. Topolšica se uvrščajo med najboljše toplice v Sloveniji, saj ponujajo termalno vodo in široko paleto wellness storitev, ki so namenjene izboljšanju fizičnega in psihičnega zdravja. Gostom, ki jih obiščejo, je na voljo tudi wellness center, ki vključuje kompleks savn. Gostom so na voljo dve tradicionalni finski savni in ena infrardeča savna, ki pomagajo pri odpravljanju toksinov iz telesa, spodbujajo dobro počutje, odpravljajo stres in napetosti ter izboljšujejo krvni obtok.

Okusite lokalne specialitete in uživajte v aktivnostih v naravi

Kulinarična ponudba v Termah Topolšica je prav tako prilagojena željam in potrebam gostov. Kuharski mojstri v restavraciji Vesna uporabljajo sveže sezonske sestavine in pripravljajo specialitete lokalne kuhinje. Za manjše prigrizke, sladice in kavo pa je na voljo tudi kavarna s prostorno teraso. Terme Topolšica in njihova okolica ponujajo veliko možnosti za različne športne aktivnosti. V bližini se nahajajo fitnes center, najem koles, teniška igrišča ter igrišča za odbojko in košarko.

Poleg tega so Terme Topolšica priljubljena destinacija za osebe, ki okrevajo po operativnih posegih in boleznih. Bazeni s termalno vodo imajo blagodejen učinek na bolečine v telesu, kot so bolečine v sklepih, kolkih, kolenih in hrbtenici. Topla voda v bazenih pozitivno vpliva tudi na celoten gibalni sistem in breztežnost pri plavanju ne obremeni sklepov, kar pomaga pri hitrejšem okrevanju. Bazeni za rehabilitacijo so na voljo tudi v Termah Topolšica. Terme Topolšica se nahajajo v mirnem kraju Topolšica, ki se nahaja v osrčju Savinjske doline. Terme so znane po svojem termalnem izviru in blagodejnih učinkih termalne vode, ki že stoletja privabljajo goste od blizu in daleč. V sklopu term boste našli različne notranje in zunanje bazene, wellness center z bogato ponudbo storitev ter kompleks savn za sprostitev in osvežitev.

Razvajajte se v Termah Topolšica – termalna doživetja, bazeni in nepozabni spomini

V okolici apartmajev in term boste našli tudi bogato ponudbo različnih aktivnosti za sprostitev ali aktivno preživljanje prostega časa. Velenjsko jezero se nahaja le nekaj minut vožnje stran. Okoliški vrhovi pa so idealni za pohodništvo in odkrivanje čudovitih razgledov. V Termah Topolšica lahko uživate v termalnih doživetjih skozi vse leto. V Termah Topolšica bodo poskrbeli za vaše udobje in razvajanje, ki ga boste zapomnili za vedno. Tu boste ustvarili prijetne spomine, ki jih boste veselje hranili v vašem srcu.

 

 

rojstna karrta Previous post Vodnik za razumevanje in uporabo astrološke karte
Otroške trenirke ugodno Next post Udobne otroške trenirke za vsak okus